Световният лидер на пазара на строителни материали - Holcim Ltd.

...
Световният лидер на пазара на строителни материали - Holcim Ltd.
Коментари Харесай

Holcim придобива румънски конкурент

Световният водач на пазара на строителни материали - Holcim Ltd. с предприятия в към 70 страни на всички континенти, в това число и у нас - " Холсим България " АД, е придобил производителя на бетонови смеси General Beton Romania.

" С това придобиване ние в допълнение ще разтеглим в Румъния отпечатъка на " зеления " бетон ECOPact, първата и най-всеобхватна гама от устойчиви бетони. General Beton обезпечава чудесно допълнение към нашите мощни и разнородни интервенции с подготвени бетонови смеси ", сподели ръководителят на Holcim за района Милян Гутович.

" Холсим България " придобива бетонов възел в столичния квартал " Дружба "

Един от най-големите производители на цимент и бетон в България възнамерява да придобие напълно " Транспорт строй " АД

В Румъния Holcim ръководи два циментови завода в Кампулунг и Алесд, станция за мелене и циментов терминал в Турда, три завода за инертни материали, две станции за специфични свързващи субстанции и три циментови терминала в Букурещ. Към края на 2021 година в компанията са работили 781 души.

През април 2014 година Holcim се сля с френския производител на цимент, строителни инертни материали и бетон Lafarge. След сливането двете компании се договориха новото сдружение да резервира името Holcim в Румъния.

General Beton Romania е учредена през 1998 година Освен произвеждане и продажба на бетон, компанията предлага и логистични и лабораторни услуги. Румънската компания има осем завода за подготвен бетон, в които работят 160 души. General Beton чака 45 милиона евро чисти продажби за 2022 година

Изпълнителният шеф на А.В.Билдингс влиза в надзорния съвет на Холсим България

Припомняме, че в края на февруари производителят на цимент и бетон " Холсим България " АД закупи напълно съперника си " Транспорт строй " АД.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР