Световният икономически форум потвърди намеренията си да посрещне отново световни

...
Световният икономически форум потвърди намеренията си да посрещне отново световни
Коментари Харесай

Световният икономически форум се връща в Давос през януари

Световният стопански конгрес удостовери желанията си да посрещне още веднъж международни водачи, корпоративни мениджъри и деятели в Давос през януари 2022-а - две години след последната им годишна среща в нормалната им база в швейцарските Алпи. 

Решението за присъствена конференция идва след сложен интервал за основателя на форума Клаус Шуоб и неговите сътрудници, които разчитат на тези сбирки за по-голямата част от приходите и за поддържането на репутацията на събитието. 

Последното заседание в Давос през януари 2020-а съответства с момента, в който международните водачи и бизнесът осъзнаха, че COVID-19 може да се трансформира в съществено предизвикателство, надхвърлящо пределите на Китай. Оттогава пандемията приземи самолетите, порази стопанските системи и провокира конвулсия в снабдителните вериги, поддържащи глобализацията, която форумът сърцато прокламира.

Заразата наложи и насилствени промени на проектите на уредниците на събитието. През юни 2020-а те оповестиха концепцията си за " двойна среща на върха " през януари 2021-а - композиция от виртуални сесии от разнообразни точки на света плюс няколко присъствени срещи в Давос. Два месеца по-късно тези планове получиха различен формат - конгрес през лятото на 2021-а. А през октомври - събиране на две места на противоположните крайбрежия на езерото в Люцерн. До декември 2020-а уредниците на събитието се отхвърлиха от събирания на територията на Швейцария и избраха Сингапур, където заболелите бяха относително по-малобройни, за хазаин на срещата през май 2021-а. Два месеца по-късно, поради удължените рестрикции за пътувания последва следващото отсрочване на датата на форума за август. А през май и този проект бе анулиран поради новия гърмеж от болни от вируса, принудил Сингапур да вкара още веднъж прецизни ограничения за обществена отдалеченост. 

Оттогава доста конференции и търговски изложби започнаха последователно да се завръщат, паралелно с ударната имунизация на популацията на Земята. Но болшинството бизнеслидери считат Давос за неоспорим тест на желанието на световния хайлайф да възвърне персоналните връзки. 

Организаторите на форума оповестиха през седмицата, че годишното заседание ще се състои в Давос от 17 до 21 януари, определяйки събирането като " първото същинско събитие, на което международните водачи да дефинират дневния ред на устойчивото възобновяване ". Те показват, че срещата ще насочи вниманието към " икономическите, естествените, политическите и обществени пропуски, изострени от пандемията "  и ще включи тематики като възобновяване на доверието и по-интензивно икономическо включване на работещите. 

Засега форумът дава нищожни детайлности за методите на предотвратяване на делегатите и личния състав от болестта. Организаторите показват, че работят в тясно съдействие с швейцарските управляващи, с специалистите и със здравните организации, с цел да вкарат " подобаващите ограничения и да ги приспособяват към събитието ".

" В свят, изпълнен с неустановеност и напрежение, персоналният разговор е по-голям от всеки път ", разяснява Шуоб. И добавя, че " водачите са длъжни да работят дружно и да възстановят доверието, да усилят световното съдействие и да поставят старания за взимане на устойчиви и смели решения ". 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР