Световният гигант Алибаба, както и други големи компании като Амазон

...
Световният гигант Алибаба, както и други големи компании като Амазон
Коментари Харесай

Световният гигант Алибаба търси склад в България

Световният колос Алибаба, както и други огромни компании като Амазон търсели хранилища за логистични центрове в България. Това стана ясно по време на годишната конференция “Индустриално строителство и вложения ”. По думите на Симеон Митев, притежател на платформата БГСКЛАД се търсели към 20 хиляди квадратни метра индустриални площи.

Припомняме, че още преди година при посещаване на вицепрезидента на Алибаба господин Сън стана ясно, че компанията планува вложения в страната ни, свързани със основаването на логистичен център за развиваната от тях онлайн търговия, който да обслужва поръчките в цяла Европа.
До договорка с други два колоса се стигнало в Тракия икономическа зона, стана ясно по време на конференцията. Очаква се скоро договорите да бъдат подписани. Имената на компаниите, обаче, не бяха оповестени.

“Има доста засилен интерес от български вложители в областта на логистиката и производството ”, сподели Емил Янков, управител “Бизнес развиване ” на Тракия икономическа зона (ТИЗ) и добави, че не липсва и интерес от непознати компании от Южна Корея, Турция и Япония.

Във връзка със възкръсване на вложенията в страната министерството на стопанската система е подхванало 12 ограничения за понижаване на административните тежести за бизнеса. “Една от тях планува компаниите да се причисляват по-бързо към ток, вода и газ ”, разгласи зам.-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов.
Страната ни е един от водачите по асимилиране на запаси по проекта “Юнкер ”. “256 млн. евро са вложени в България през 2017 година ”, разяснява Хуан Хосе Феблес Акоста, консултант към Европейския фонд за стратегически вложения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР