Световният ден за защита на китовете се състои всяка година

...
Световният ден за защита на китовете се състои всяка година
Коментари Харесай

Днес е празникът на тези гигантски животни!

Световният ден за отбрана на китовете се състои всяка година през третата неделя на месец февруари.

Тази година празникът се пада на 19 февруари.

Празникът се отбелязва за пръв път през 1980 година в Мауи, Хавай, в чест на гърбатите китове, които плават в регионите към Хавайските острови.

Празникът стартира да се отбелязва по концепция на Грег Кауфман, създател на Pacific Whale Foundation, с цел да се увеличи осведомеността за опасността от изгубването на гърбатите китове.

Този празник обаче не се отнася единствено до гърбатите китове на Хаваите.

Китовете населяват всички океани и за жалост тези места не са толкоз приветливи за тях, колкото са били преди.

Днес домът на китове е нечист с токсични материали като химикали, нефтени разливи, пластмаса и промишлен боклук, което е опасност за популациите на китовете през днешния ден и през идващите десетилетия.

Ето 3 потребни дейности, които можете да предприемете на Световния ден за отбрана на китовете!

Осиновете кит

Осиновяването на гърбат кит през фондацията Whale and Dolphin Conservation е страховит метод да покажете любовта си към тези невероятни създания. Средствата се употребяват за защитаването на китовете и делфините по целия свят и опазването на хабитата им.

След като осиновите кит, ще получавате постоянни ъпдейти за кита, който сте осиновили.

Оставете еднократните торбички

Много хора към този момент стартират да употребяват пазарски чанти и торби. В доста магазини към този момент има други възможности на еднократните найлонови торби, само че въпреки всичко към момента има какво да се желае.

Гледайте да избягвате еднократните торбички и даже изобщо да не ги употребявате. Историите на открити мъртви китове с десетки найлонови торбички в стомасите им са задоволителна причина да го извършите.

Образовайте се

Земята е освен дом на индивида, а и на всички други живи същества. Трябва да използваме преимуществата, с които разполагаме, с цел да оказваме помощ на животните в неволя. А огромна част от тях са в неволя точно поради непозволените човешки дейности, с които настъпваме от ден на ден в животинския хабитат.

Четете, гледайте документални филми. Образовайте се за климатичните промени и за заканите пред животинския свят, с цел да бъдете един по-добър и потребен гражданин на планетата Земя.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР