Световните срещи на българските медии са събитие с голяма значимост

...
Световните срещи на българските медии са събитие с голяма значимост
Коментари Харесай

Български журналисти обсъждат в Йерусалим фалшивите новини


Световните срещи на българските медии са събитие с огромна значителност и гласност. Тези прояви са отлична платформа за разпространение на постигнатите резултати в разнообразни сфери от българската стопанска система, в това число и в един от най-динамичните и перспективни браншове, какъвто е туризмът. Това сподели служебният министър на туризма Илин Димитров в приветствието си към участниците в 17-ата Световна среща на българските медии в Йерусалим, проведена от Българската телеграфна организация (БТА), оповестяват от пресцентъра на министерството на туризма. 

Туризмът е една от сферите, показващи на процедура силата и смисъла на послания, които се насочат. „ В медиите е нашето избавление, тъй като сега ние водим една битка за нашия имидж. Разчитаме извънредно доста на вас, нашите медийни сътрудници и другари, за одобряване на имиджа на страната ни като гостоприемна, спокойна и сигурна туристическа дестинация, като място на естествена, духовна мощ, на мощна връзка и последователност сред обичаи и настояще, история и бъдеще “, добави той.

По думите му всеки месец в медиите се появяват сред 150 и 170 отрицателни заглавия във връзка с туризма. „ Това са кликбейт заглавия и те вредят на нашия туризъм. Тук бих призовал в действителност да преосмислим метода, по който приказваме за туризма ни, метода, по който се отнасяме с него “, разяснява Димитров.

Въпреки комплицираната конюнктура в последните години, в това число и в туристическия бранш, българската туристическа промишленост отбелязва доста положителни резултати. По данни на Организацията за икономическо съдействие и развиване през 2019 година над 12 млн. задгранични туристи са посетили България, 9,3 млн. от тях са регистрирани в места за настаняване, а приходите от туризма са достигнали 3,7 милиарда евро, уточни още той. Приносът на бранша към брутния вътрешен артикул на страната е 10,8%, а делът му в общата претовареност е 10,6%, добави министър Димитров.

В интервала януари – август 2022 година броят на задграничните туристи, посетили България, е 4 222 094, което е растеж от 61 % по отношение на същия интервал от 2021 година

Министерството на туризма работи ползотворно с Държавата Израел, добави министърът. Страната е все по-популярна дестинация за българските туристи, а през 2019 година България е посетена от 244 хиляди израелски туристи, заяви министърът. След спада по време на пандемията, единствено за деветте месеца на 2022 година България е посетена от над 116 хиляди туристи от Израел, което е растеж от 2,9 пъти по отношение на същия интервал на 2021 година В интервала април - август 2022 година 4 417 българи са пътували до Израел за туризъм, уточни още той.

Министър Димитров разгласи, че към този момент се приготвя рекламата и организацията на идната туристическа 2023 година

Приветствие към участниците на 17-ата Световна среща на българските медии насочиха вицепрезидентът Илияна Йотова, ръководителят на Комисията по културата и медиите в Народното събрание Иван Ченчев, министрите на културата и на туризма Велислав Минеков и Илин Димитров, посланикът на България в Тел Авив Румяна Бъчварова и ръководителят на Делегацията на Европейския съюз в Държавата Израел Димитър Цанчев и представители на 20 български медии от 13 страни. В началото на форума към присъстващите се обърна генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев.



С молитва на Божи гроб във вторник стартира Световната среща на българските медии. Темата тази година е " Медии и избавление ". Форумът ще продължи до 3 ноември в Йерусалим и Тел Авив.

За първи път на Голгота беше отслужен молебен на български език от Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний и протойерей Константин Цанков, в съслужение с духовници от Йерусалимската патриаршия, братя на манастира, който се намира на Божи гроб.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР