Световните пазари реагираха на намерението на Съединените щати да наложат

...
Световните пазари реагираха на намерението на Съединените щати да наложат
Коментари Харесай

Пазарите реагираха на Тръмп

Световните пазари реагираха на желанието на Съединените щати да наложат мита върху вноса на стомана и алуминий. Промишленият показател Дау Джоунс спадна с 500 пункта, само че след това съумя да възвърне част от позициите си.

Да бъде предпазена американската промишленост - подобен е претекстът на президента на Съединените щати да предложи мита за вноса на стомана и алуминий. За комерсиалните сътрудници на Вашингтон, обаче, това по-скоро е „ игра с огъня “. Провокация, която ще провокира ответни ограничения.

Китай предизвести, че в случай че мярката бъде наложена, ще забрани вноса на американска соя. Председателят на Еврокомисията съобщи, че Европейски Съюз „ ще реагира твърдо и пропорционално на сходен търговски ход “. Жан-Клод Юнкер предизвести, че Брюксел няма да стои безучастно, когато е застрашена европейската промишленост и са застрашени хиляди работни места. Канада дефинира вносните мита като „ изцяло неприемливи “, заяви Българска национална телевизия.

Тръмп заяви за желанието си след среща с американски производители. И в случай че извърши обещанието си, идната седмица той би трябвало да разгласи мита от 25 на 100 над целия импорт на стомана и от 10 на 100 над огромна част от вноса на алуминий.

За последните 40 години работните места в стоманената промишленост на Съединени американски щати са намалели с три четвърти. Въвеждането на вносни мита надали ще отвори нови работни позиции, само че съгласно специалисти - най-вероятно ще провокира повишаване на цените на доста артикули.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР