Световните лидери реагираха с шок и ужас на безпрецедентното нахлуване

...
Световните лидери реагираха с шок и ужас на безпрецедентното нахлуване
Коментари Харесай

Светът в шок и ужас: Това не е Америка

Световните водачи реагираха с потрес и смут на невижданото навлизане на последователи на Тръмп в Капитолия.

" Позорни подиуми в Конгреса на Съединени американски щати. Съединените щати са знак на демокрацията за целия свят и по тази причина през днешния ден е основно да се обезпечи кротичък преход във властта ", разяснява английският министър председател Борис Джонсън.

" Така се оспорват изборни резултати в бананова република. Възмутен съм от безразсъдното държание на някои политически водачи след изборите и от неналичието на почитание към нашите институции, нашите обичаи и нашите правоохранителни органи ", разяснява някогашният президент Джордж У. Буш.

" Враговете на демокрацията ще са удовлетворени от тези невероятни фрагменти от Вашингтон. Провокациите водят до принуждение - на стълбите на Райхстага, а в този момент и на Капитолия. Презрението към демократичните институции е опустошително ", написа външният министър на Германия Хайко Маас.

" Шокиращи подиуми от Вашингтон. Резултатите от демократичните избори би трябвало да бъдат приети ", прикани генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

" Това, което се случи във Вашингтон не е Америка. Вярваме в силата на нашите две демокрации, в силата на американската народна власт ", съобщи в среднощно послание на френски и британски президентът на Франция Емануел Макрон.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР