Световните фондови пазари и цените на нефта се повишиха днес,

...
Световните фондови пазари и цените на нефта се повишиха днес,
Коментари Харесай

Заради подкрепата на Китай: Ръст в цените на акциите и на нефта

Световните фондови пазари и цените на нефта се покачиха през днешния ден, подкрепени от облекчаването на рестриктивните мерки против коронавирус във втората по величина стопанска система в света - Китай.

Лондонската фондова борса, която отвори още веднъж след английския формален празник по случай платинения празник на кралица Елизабет II, се отърси от новината, че изпадналият в усложнение английски министър председател Борис Джонсън в понеделник ще бъде изправен пред избор на доверие от депутатите от личната си партия на торите.

На други места акциите в еврозоната нарастнаха преди съвещанието на Европейската централна банка в четвъртък, когато се чака ЕЦБ да постави завършек на огромната си стратегия за стимулиране на изкупуването на облигации.

Миналата седмица Уолстрийт приключи на алено, защото новините за по-голямо от предстоящото основаване на работни места в Съединени американски щати дадоха опция на Федералния запас да продължи да покачва лихвените проценти на фона на високата от десетилетия инфлация.

Акциите " започнаха седмицата с позитивна нотка, подкрепени от мощния отчет за заетостта в Съединени американски щати в петък ", означи Виктория Шолар, началник на капиталовия отдел в Interactive Investor.

Трейдърите се поуспокоиха и от прекратяването на ограниченията за ковид-ограниченията в Китай, които сковаха стопанската система му в продължение на месеци.

С наклонността за понижаване на броя на инфектираните в огромните градове, в това число Шанхай и Пекин, управляващите разрешиха да се върне известно чувство за нормалност, което поражда очаквания за повишение на потребителската интензивност.

" Положителните вести към китайската икономическа интензивност и по-ниските оценки на акциите могат да предложат стойност от позиция на дълготрайните вложения, само че волатилността ще остане висока в кратковременен проект ", означи Диана Мусина от AMP Capital.

Ръст на нефта

Цените на нефта продължиха да нарастват, защото обещанието на ОПЕК и други огромни производители да усилят добива не оправда упованията на пазарите.
" Въпреки увеличеното произвеждане на ОПЕК+, цените може да останат високи, което се дължи на частичната възбрана на Европейски Съюз за импорт от Русия, облекчаването на коронавирус рестриктивните мерки в Китай и пиковия сезон за шофиране в Съединени американски щати ", съобщи Шолар.

В изискванията на лимитирани доставки Саудитска Арабия увеличи цената на нефта, който продава за Азия.

За оптимистичното въодушевление способстваха и мненията на ръководителя на комерсиалната работа на Съединени американски щати Джина Реймондо, че обмисля да анулира митата върху някои артикули от Китай, с цел да помогне в битката с инфлацията.

В навечерието на вота на доверие към управлението на Джонсън английският паунд увеличи цената си по отношение на задграничните валути.

" Пазарите реагираха удобно на новината за вота с повишаване на стерлинга ", означи Самюъл Томбс, основен икономист за Обединеното кралство в Pantheon Macroeconomics.

" Това наподобява отразява общия принцип, че пазарите избират консервативните държавни управления, а възможностите на торите да завоюват идващите избори евентуално ще бъдат по-големи при нов водач. "

Публичният имидж на Джонсън пострада през миналата година, най-много поради " Партигейт ", в който той стана първият настоящ министър-председател на Обединеното кралство, за който е открито, че е нарушил закона.

Консервативното държавно управление е подложено на напън и от рецесията с разноските за живот във Англия, защото инфлацията в Обединеното кралство е най-високата от четири десетилетия насам, което се дължи на внезапното повишение на цените на нефта и газа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР