Световната здравна организация заяви, че последното й разследване за произхода

...
Световната здравна организация заяви, че последното й разследване за произхода
Коментари Харесай

СЗО: Произходът на пандемията от COVID-19 остава неясен

Световната здравна организация съобщи, че последното й следствие за произхода на COVID-19 е неубедително, значително тъй като липсват данни от Китай , осведоми организация Ройтерс. Това е още един удар върху дългогодишните й старания да дефинира по какъв начин е почнала пандемията.

В отчета на експертната група на СЗО се споделя, че всички налични данни демонстрират, че вирусът, който предизвиква COVID-19, евентуално идва от животни, евентуално прилепи, сходно умозаключение на предходната работа на организацията на Организация на обединените нации по тематиката през 2021 година, която последва пътешестване до Китай.

Липсващите данни, изключително от Китай, където първите случаи бяха обявени през декември 2019 година, значи, че не е допустимо да се откри по какъв начин тъкмо вирусът е бил предаден на хората.

Констатациите евентуално ще допринесат за подозрения, че ще бъде допустимо да се дефинира по какъв начин и къде се е появил вирусът.

Те също по този начин ще вложат неотложност в напъните за преразглеждане на СЗО и нейните процедури за незабавни здравни обстановки, защото организацията се стреми да се утвърди още веднъж след години на рецензии за оправянето с пандемията.

СЗО споделя, че отчетът, първият от няколкото, които се чакат, също е за правене на по-добър метод за следствие на произхода на бъдещите огнища.
 СЗО: Пандемията не е завършила
СЗО: Пандемията не е завършила

Почти 1 милиард души в страните с по-ниски приходи към момента не са имунизирани.

Генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус писа два пъти до китайското държавно управление през февруари в търсене на повече информация , се показва в отчета. Авторите също по този начин споделиха, че Китай въпреки всичко е дал някои данни при поискване.

Произходът на пандемията, която умъртви минимум 6 милиона души, съгласно Джон Хопкинс Coronavirus Resource Center, е станал политизиран. Учените споделят, че е значимо да се откри какво се е случило, с цел да се предотвратят сходни огнища.

Но екипът на панела, прочут като Научна консултативна група за произхода на новите патогени (SAGO), сподели, че е невероятно да се направи това заради липса на данни. Те също по този начин споделят, че има " приети провокации " при следствието " толкоз дълго време след първичното огнище ", макар че работата им ще продължи.

" Колкото повече време лишава, толкоз по-трудно става ", сподели Мария Ван Керхове, върховен чиновник на СЗО в секретариата на SAGO, на брифинг, добавяйки, че СЗО ще поддържа всички настоящи старания за по-добро схващане по какъв начин е почнала пандемията. " Дължим го на себе си, изискуем на милионите хора, които починаха, и на милиардите хора, които бяха инфектирани ", добави тя.
 СЗО нащрек поради два нови разновидността на COVID-19
СЗО нащрек поради два нови разновидността на COVID-19

Те са включени в листата за наблюдаване

В отчета се показва, че не е предоставена нова информация по отношение на опцията SARS-CoV-2 да бъде въведен на хората посредством лабораторен случай и " остава значимо да се вземат поради всички рационални научни данни ", с цел да се оцени тази опция.

Отразявайки политическите разногласия, които преследваха правенето на отчета, той включва записка под линия, очертаваща по какъв начин членовете на групата от Бразилия, Китай и Русия не са съгласни, че са нужни спомагателни изследвания на лабораторната догадка и допускат, че нищо не се е трансформирало от предходната СЗО-Китай взаимен отчет за произхода, оповестен през март 2021 година

Последният отчет включва и рамка за това по какъв начин да се дефинират тъкмо произхода на бъдещите огнища, което съгласно СЗО е главната цел на панела, вместо да се вършат изводи по отношение на COVID-19.

Жан-Клод Манугера, съпредседател на SAGO, сподели, че маймунската шарка е " илюстрация за това какъв брой доста се нуждаем от тази световна рамка ", с цел да разберем по какъв начин се появяват бъдещите патогени.

Когато панелът беше основан през октомври, шефът на СЗО по изключителни обстановки Майк Райън сподели, че това е " най-хубавият късмет... може да е последният ни късмет " да разберем произхода на ковид.
 Китай смъмри шефа на СЗО поради рецензия към политиката за нулев Коронавирус
Китай смъмри шефа на СЗО поради рецензия към политиката за нулев Коронавирус

Препоръчва на Гебрейесус да заобикаля " безотговорните " забележки

Докладът включва и дълъг лист с рекомендации за по-нататъшни изследвания, които биха могли да хвърлят повече светлина върху произхода на COVID-19.

Те включват търсене на информация за най-ранните случаи в Ухан, Китай, както и спомагателни изследвания към пазара на животни в Ухан, който беше разпознат рано като евентуално място за прекачване на вируса към хората.

Докладът от 2021 година назова приключване от лаборатория " доста малко евентуално " и допуска, че най-правдоподобната доктрина е преливане от животни. В по-късен отчет на американското разузнаване се споделя, че и двете теории остават правдоподобни, макар че те също клонят към натурален генезис.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР