Световната здравна организация (СЗО) заяви, че твърденията, че новият коронавирус

...
Световната здравна организация (СЗО) заяви, че твърденията, че новият коронавирус
Коментари Харесай

СЗО: Новият коронавирус не е манипулиран или конструиран в лаборатория

Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че изказванията, че новият ковид е бил излъчен на хора от животно и е зародил в лаборатория в Китай, са неточни, съобщи Агенция " Анадола ".

" Всички налични доказателства допускат, че вирусът има скотски генезис и той не е бил манипулиран или конструиран в лаборатория или някъде другаде ", съобщи представителят на СЗО Фадела Чайб, която беше разпитан на видеопресконференцията на Организацията на обединените народи в Женева по отношение на изказванията, че вирусът се е популяризирал от института по вирусология на Ухан.

Тези изказвания бяха дадени като гориво от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който предходната седмица съобщи, че Вашингтон желае да разбере дали вирусът произлиза от лаборатория в Ухан.

" Най-вероятно той има своя екологичен контейнер при прилепи, само че по какъв начин вирусът е пристигнал от прилепи до хора, занапред ще се открива ", сподели Чайб.

" Със сигурност е имало медиатор гостоприемник или друго животно, което е предавало този вирус от прилепи на това друго животно, на хората ", разяснява още тя.

Чайб приветства всички страни да оказват помощ за намирането на произхода на вируса и съобщи, че доста подправени теории циркулират в медиите и обществените медии, когато има нов вирус.

" СЗО е научно основана организация и ние сплотяваме сили с доста специалисти, с цел да открием произхода на вируса - в Ухан или на друго място ", означи Чайб.

Учени и откриватели се надпреварват да намерят ваксина против вируса, който е заразил над 2,5 милиона по целия свят и е умъртвил 171 800 души.

" Имаме над 70 ваксини в развой на развиване в международен мащаб и няколко лечебни средства са в клинични изпитвания ", добави представителят на СЗО.

СЗО работи с Организацията на обединените народи и фармацевтичните производители, тъй че когато бъде открита ваксина, тя ще бъде заслужено споделена с всички страни, съобщи Чайб. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР