Световната здравна организация (СЗО) в четвъртък призова правителствата да третират

...
Световната здравна организация (СЗО) в четвъртък призова правителствата да третират
Коментари Харесай

СЗО призова за забрана на ароматизираните електронни цигари

Световната здравна организация (СЗО) в четвъртък прикани държавните управления да третират електронните цигари сходно на тютюна и да забранят всички овкусени произведения, заплашвайки вложенията на цигарените компании в другите възможности на елементарните цигари, предава Ройтерс.
Някои откриватели, деятели на акции и държавни управления виждат електронните цигари или вейповете като основен инструмент за понижаване на смъртността и заболяванията, породени от тютюнопушенето. Но организацията на Организация на обединените нации сподели, че са нужни " незабавни ограничения " за управлението им.
Позовавайки се на изследвания, се споделя, че няма задоволително доказателства, че вейповете оказват помощ на пушачите да се откажат, че са нездравословни за здравето и че могат да провокират пристрастяване към никотина измежду непушачите, изключително при децата и младежите.
Повече 13-15-годишни деца употребяват вейпове, в сравнение с възрастни във всички райони по света, подкрепени от нападателния маркетинг.
" Децата биват таргетирани и хващани в капан в ранна възраст да употребяват електронни цигари и може да се пристрастят към никотина ", сподели Тедрос Адханом Гебрейесус, общоприет шеф на СЗО, призовавайки страните да ползват строги ограничения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР