В четвъртък, 9 май, сирена за въздушно нападение прекъсна пресконференцията

...
В четвъртък, 9 май, сирена за въздушно нападение прекъсна пресконференцията
Коментари Харесай

Пресконференция на Зеленски и Роберта Мецола беше прекъсната, след като над Киев прозвучаха сирени за въздушна тревога

В четвъртък, 9 май, сирена за въздушно нахлуване прекъсна конференцията на украинския президент Володимир Зеленски и ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола. Пресконференцията трябваше да бъде спряна. В Деня на Европа, Роберта Мецола дойде на посещаване в Киев. Тя към този момент е идвала в украинската столица през март 2023 година, напомня " New Voice ".

 
Владимир Путин живее в " информативен аквариум " и няма желание да спре. Украйна се бори за себе си и за Европа и по тази причина се нуждае от интернационална поддръжка. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски по време на взаимната конференция след договаряния с ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола.
 
" Ние би трябвало да защитим Украйна. Това е нашето бъдеще и самостоятелност. Путин няма да спре. Той е в този информативен аквариум, в този свят, построен от неговите разследващи служби, той живее в него ", акцентира украинският президент.
 
Зеленски се оплака, че от време на време някои представители на разнообразни страни удостоверяват, че глобите не са толкоз мощни: " Те намират формати по какъв начин да се измъкнат от тях. Те даже отиват на инаугурацията на Путин ", съобщи той.
 
Според украинския президент Киев продължава да се нуждае от навременна отбранителна поддръжка, с цел да помогне за осуетяването на съветския нападателен проект за тази година.
 
Зеленски загатна първата световна среща на върха за спокойно споразумяване в Украйна, планувана за средата на юни в Швейцария, като прикани страните ясно да изразят позицията си по този въпрос.
 
Както бе обявено по-рано, конференцията на Зеленски и Мецола беше прекратена, откакто над Киев прозвучаха сирени за въздушна паника.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР