Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че в ивицата Газа са

...
Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че в ивицата Газа са
Коментари Харесай

СЗО: 24 часа делят Газа от истинска катастрофа

Световната здравна организация (СЗО) предизвести, че в линията Газа са останали единствено " 24 часа за вода, електричество и гориво ", преди да настъпи " същинска злополука ", съобщи Агенция Франс Прес.

Регионалният шеф на СЗО за Източното Средиземноморие Ахмед Ал-Мандхари съобщи, че на бомбардираната и обсадена територия би трябвало да бъде разрешено да одобри конвоите с помощи, които сега са блокирани на граничния пункт Рафах с Египет.

Ако помощта не дойде, лекарите ще би трябвало да " приготвят смъртни актове за пациентите си ", сподели той пред Агенция Франс Прес.

Израел не е възобновил водоснабдяването на линията Газа, сподели по-рано представител на вътрешното министерство на анклава, ръководен от радикалната палестинска формация " Хамас ", Еяд ал Бозом, представен от Ройтес.

" Местните поданици пият нездрасловона вода, което допуска опасност от сериозна здравна рецесия за живота на популацията ", разгласи представителят.

Вчера Израел сподели, че е възобновил водоснабдяването в южната част на анклава след седемдневно спиране, подредено за наказване поради нападението на " Хамас " против израелска територия. Според израелския министър на енергетиката Израел Кац това ще насърчи евакуацията на юг.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР