Световната здравна организация (СЗО) изрази във вторник загрижеността си относно

...
Световната здравна организация (СЗО) изрази във вторник загрижеността си относно
Коментари Харесай

СЗО се тревожи от облекчаваните антивирусни мерки на Евро 2020



Световната здравна организация (СЗО) изрази във вторник загрижеността си по отношение на облекчаването на ограниченията, наложени за ограничение на разпространяването на Covid-19, което сега се случва на Европейското състезание по футбол (Евро 2020).

" Няколко от стадионите, домакини на шампионата, в този момент усилват броя на феновете, които могат да гледат мачовете “, съобщи пред Франс прес изпълнителният шеф на Регионалното бюро за Европа на СЗО Роб Бътлър, като в това време той не предложи взимането на сходни решения.

По-рано денем пък английските управляващи оповестиха, че ще разрешат да се заемат 75% от местата на стадион " Уембли " за полуфиналния и за финалния мачове, което значи повече от 60 000 присъстващи на мач.

Присъстващите на тези два мача ще би трябвало да покажат негативен PCR тест или доказателство, че са били имунизирани против Covid-19 най-малко две седмици преди да участват на стадион " Уембли ".

На предходните два мача от Евро 2020, изиграни на " Уембли " от националния тим на Англия против Чехия и Шотландия, участваха по към 19 000 души.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР