Световната здравна организация (СЗО) излезе с доклад относно произхода на

...
Световната здравна организация (СЗО) излезе с доклад относно произхода на
Коментари Харесай

Американската лаборатория, която Китай обвинява за Covid-19

Световната здравна организация (СЗО) излезе с отчет по отношение на произхода на Covid-19. Съединени американски щати и още 13 страни не го откриха за задоволително безапелационен и поискаха Китай да даде " цялостен достъп " на специалистите от СЗО. В отговор на това говорителят на външното министерство на Китай Хуа Чунин съобщи, че би трябвало по-скоро да се проучат версиите за приключване на ковид от американската военна лаборатория във " Форт Детрик ".

Какво знаем за тази база, която е част от най-тъмната история на Съединени американски щати, защото в нея са се провеждали чудовищни опити, произвеждали са се токсини и са се кроели проекти за ликвидиране на неудобни световни водачи? И за какво Китай насочва вниманието на света към " Форт Детрик " точно в този момент?

Секретният институт се намира в остаряла военна база, ситуирана на 50 благи от Вашингтон – в Мериленд. Става дума за комплекс от близо 600 здания, пръснати на обща повърхност от 13 000 декара.

Най-краткото определение за него е " най-голямата лаборатория на Пентагона за биологични проучвания ".

" Бих желал да ви попитам за какво задгранични медии не оповестяват за лабораторията Форт Детрик. Имаше вести за нея през юни 2019 година, само че по-късно изчезнаха. Защо мълчите? "

Този въпрос на Хуа Чунин адресира събития от 2019 година, за които американското държавно управление фактически е обявило прекомерно малко информация, заради връзката им с националната сигурност.

Какво се случва във " Форт Детрик " малко преди да се появи вирусът?

В началото на август 2019 г.  " Ню Йорк Таймс " разгласява къса информация, в която се показва, че държавното управление на Съединени американски щати е взело решение да се прекратят проучванията на 67 рискови вируса, осъществявани в лабораторията във Форт Детрик.

Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) са издали " заповед за преустановяване " на проучванията, защото не разполагали с " задоволително системи за обеззаразяване на отпадъчните води " от лабораториите с най-висока сигурност, каквато е и тази във Форт Детрик.

CDC признават, че проблемите във Форт Детрик стартират още през май 2018 г. Тогава поради наводнения е била унищожена апаратура за парна дезинфекция, употребена за филтриране на отпадни лабораторни води. Изследванията са били прекратени, до момента в който институтът създаде нова система за обеззаразяване с химикали.

През юни 2019 година CDC установи, че новите процедури за обеззаразяване не се били изчерпателни.

Инспекторите разкрили и механични проблеми със системата за обеззаразяване на химическа основа, както и течове.

Всичко това довело до затварянето на лабораторията във " Форт Детрик ", месеци преди да бъде установен първият случай на болест с Covid-19. В края на март 2020 година работата на секретния институт във Форт Детрик бе възобновена.

Каква е злокобната история на " Форт Детрик "?

В днешни дни " Форт Детрик " е към този момент част от огромен град. Преди 76 години обаче армията избира базата като мястото, откъдето да развива проектите си за биологична война. Тогава регионът към базата наподобява друго, написа списание през 2019 година

По това време във " Форт Детрик " към този момент се намира една от най-модерните лаборатории за проучване на отрови и антидотите им, въпреки и тъкмо сега да има известни проблеми, за които към този момент разказахме.

Това е място, където се основават отбрани против " идната чума "  – каквато и да е тя, без значение дали болест по посевите, или ебола.

Мястото обаче не постоянно е била под прожекторите на публичния интерес. 

През 1942 година до американската войска доближава информация, че японските сили употребяват биологично оръжие в Китай. Така американските военни вземат решение да започват загадка стратегия за основаване на биологични оръжия. Наемат биохимик от Университета в Уисконсин, Ира Болдуин, който да управлява програмата. От него се желае да откри и място за изследванията.

Той избира съвсем изоставена база на Националната армия в планината Катокцин, позната като Детрик Филд. На 9 март 1943 година армията афишира, че мястото към този момент се споделя Форт Детрик и е централата за военните лаборатории за биологично оръжие.

Околните ферми са изкупени от армията, с цел да се обезпечи още повече пространство... и да бъде опазена тайната.

След Втората международна война лабораторията към този момент не е от стратегическа значимост за армията. По това време Съединени американски щати към този момент има нуклеарни оръжие и развиването на биологични такива не е от необикновен приоритет. С началото на Студената война две изобретения в двата края на света впечатляват Централно разузнавателно управление на САЩ и дават нов смисъл на съществуването на " Форт Детрик ".

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР