Световната здравна организация съобщи, че през последната седмица има 7-процентно

...
Световната здравна организация съобщи, че през последната седмица има 7-процентно
Коментари Харесай

СЗО: Единствено в Европа има ръст на заразени с коронавирус |

Световната здравна организация заяви, че през последната седмица има 7-процентно нарастване в броя на новите случаи на ковид в Европа, единствения район с регистрирано покачване по този индикатор, съобщи Асошиейтед прес.

В огласените късно във вторник данни за хода на пандемията здравната организация на Организация на обединените нации уточни, че за този интервал са регистрирани към 2,7 милиона нови случая на COVID-19 и над 46 000 умряли, ниво, което е сходно с данните за предходната седмица. Най-много новозаразени има във Англия, Русия и Турция.

Най-голям спад на COVID инфекциите има в Африка и западнотихоокеанския район, където те понижават надлежно с към 18 и 16 %.

В Африка понижава и броят на смъртните случаи, с към една четвърт, макар крайния дефицит на ваксини на континента. Други райони като Северна и Южна Америка и Близкия изток регистрират сходни на тези от предходната седмица стойности, уточни СЗО.

За трета поредна седмица обаче има скок на новите случаи на заразяване в Европа, където те са към 1,3 млн. Над половината от страните в района регистрират покачване по този индикатор, съобщи СЗО.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР