Световната здравна организация промени своята глобална оценка на риска от

...
Световната здравна организация промени своята глобална оценка на риска от
Коментари Харесай

Предпазен щит срещу коронавируса?

Световната здравна организация промени своята световна оценка на риска от ковид от „ висок “ до „ доста висок “. Хиляди хора са починали, а главните промишлености са били нарушени в резултат на вируса. И в Китай, където коронавирусът удари първо, огромните градски центрове се трансфораха в градове-призраци, защото както публичните страхове, по този начин и държавните карантини поддържат хората вкъщи. Има ли метод да изживеем живота си някак обикновено като зараза като коронавирусът се популяризира?

Китайският проектант Дейонг Сън има вяра,че да.Основателят на компанията Penda е създал идея за носим щит, който, съгласно него, може да бъде употребен в масовопо време на епидемии. Наричана Be Batman, системата е въодушевена частично от естествения свят и частично от построената среда. Sun отбелязва, че прилепите може да са източник на огнището на ковид, само че все пак те наподобяват ваксинирани против неговите офанзиви. Телата им се нагряват по време на хвърчене, което им разрешава да се преборят с вируса посредством естествена интензивност, а не от тресчица. Иманни поради това и този щит е въодушевен от тях и тяхното тяло.

За коронавирусния щит Sun е построил лека система, едва сходна на крила, които разрешават на прилепите да летят. Потребителите носят раница с рамка от карбонови скелета. Те държат PVC филм, който се увива към тях като персонален балон. Така оставаме в своя сфера, която ни пази от външните фактори и бактерии. Костюмът не е въздухонепроницаем, само че въпреки всичко следва някои най-хубави практики за епидемиологичен отговор. Дори същинските костюми hazmat постоянно са екранирани повече начело, в сравнение с откъм гърба, като пазят основно лицето, просто тъй като очите и устата ни са най-податливите шлюзове за инфекции.

С предпазването на лицето, се допуска, че има по-малка заплаха от заразяване с вируса. Все още не е ясно по какъв начин тъкмо се популяризира коронавирусът, само че CDC има вяра, че е от “човек на човек “; разпространявайте, с други думи, като докосвате един различен, или докосвате едно и също нещо, след което докосвате очите или устата си. Това не е нещо, което можете да хванете, просто като дишате същия въздух като човек, който е инфектиран. Така че, до момента в който не е бъде осъществен този прокет, най-малкото, което можЕ да създадем е да останем у дома, да следваме предписанията на СЗО и да имаме добра персонална хигиена 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР