Световната здравна организация призова да бъдат отменени масови прояви по

...
Световната здравна организация призова да бъдат отменени масови прояви по
Коментари Харесай

СЗО призова за отмяна на масовите празничните събития

Световната здравна организация прикани да бъдат анулирани всеобщи прояви по празниците в името на публичното здраве на фона на бързото разпространяване на новия вид на ковид Омикрон.

Има доказателства, че Омикрон се популяризира по-бързо от Делта и имунизирани и преболедували ковид също могат да се заразят, предизвести генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус.

Той прикани страните по света да вземат сложните решения, нужни за преустановяване на пандемията в границите на 2022 година.

„ Ако желаеме да прекратим пандемията следващата година, би трябвало да сложим завършек на неравенството и да осигурим имунизирането на 70 % от популацията на всяка страна доникъде на 2022-а. “

Повече от 3 300 000 души с Covid са умряли тази година, това е повече от миналогодишните жертви на малария, ХИВ и туберкулоза, означи Гебрейесус.

С оглед наближаващите празници в края на годината Гебрейесус прикани за ограничение на скупчването на хора, което би основало доста подобаваща среда за разпространяване на Омикрон.

По-добре да бъдат отсрочени или анулирани някои прояви, в сравнение с да умрат хора, настоя Гебрейесус.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР