Комисията по собственост и стопанство даде съгласие за откриване на

...
Комисията по собственост и стопанство даде съгласие за откриване на
Коментари Харесай

Комисията по собственост даде съгласие за придобиване на държавни имоти във Варна, ето кои са те

Комисията по благосъстоятелност и стопанство даде единодушие за разкриване на процедури по придобиване в благосъстоятелност или ръководство на държавни парцели, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Решението на съветниците касае придобиването в благосъстоятелност на бившето помощно учебно заведение „ Братя Миладинови “ на бул. „ Сливница “ 113. Теренът е с повърхност над 3.5 дка и включва едноетажна постройка. Плановете са парцелът да бъде употребен за градеж на нова постройка за Трета гимназия.

Комисията утвърди разкриване на процедура за придобиване безплатно в ръководство на държавен терен, представляващ групова археологическа недвижима културна полезност с национално значение „ Раннохристиянски манастир в околност Джанавара “. Към момента парцелът е на Министерство на земеделието и храните, възложен е на Министерството на културата. Искането за придобиването е на Регионалния исторически музей и касае разрешаване на дълготраен проблем, касаещ собствеността и ръководството на недвижимия парцел.

Съветниците прецизираха, че до сесия на локалния парламент би трябвало да бъде предоставена информация от РИМ за възможните разноски за ръководство на парцела.

Провеждането на процедура за придобиване на държавния парцел със постройката на бившето съветско консулство на ул. „ Македония “ 53 , утвърди още комисията. Идеята е там да бъде устроена административна постройка или детска градина.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР