Световната здравна организация предупреди, че в Европа се задава нова

...
Световната здравна организация предупреди, че в Европа се задава нова
Коментари Харесай

СЗО предупреди, че в Европа се задава нова буря заради варианта Омикрон

Световната здравна организация предизвести, че в Европа се задава „ нова стихия “ поради разпространяването на разновидността Омикрон. След като бе изолиран преди по-малко от четири седмици, разновидността към този момент е открит в най-малко 38 от 53-те европейски членки на СЗО, сподели районният шеф на организацията Ханс Клуге.

СЗО предизвести, че разновидността Омикрон на ковид носи още една стихия в Европа и държавните управления би трябвало да се приготвят за забележителен растеж на новите инфекции. Вариантът към този момент е преобладаващ в няколко страни на континента, сподели районният шеф на организацията доктор Ханс Клуге.

доктор Ханс Клуге – шеф на СЗО Европа: “ Както виждаме с Омикрон, в случай че единствено една страна не е безвредна, светът също не е безвредно място. Идва още една стихия, Омикрон става или към този момент е станал преобладаващ вид в няколко страни, в това число Дания, Португалия и Обединеното кралство, където броят на инфекциите се удвоява на всеки ден и половина – три дни. Той генерира невиждани до момента равнища на предаване. До седмици Омикрон ще господства в още страни от района, с риск да претрупа здравните им системи “.

По думите на Клуге доста от въпросите по отношение на Омикрон още нямат отговор. Омикрон е засечен в 38 от 53 страни членки на СЗО в Европа. За предходната седмица в района са умряли 27 000 души, а са били регистрирани 2.6 милиона нови инфекции от ковид. Въпреки че тези случаи се дължат и на други разновидности, освен на Омикрон, числата са с 40% по-високи в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Чистият размер на новите Коронавирус инфекции може да докара до растеж на хоспитализациите и нарушавания в здравните системи и други сериозни услуги, предизвести Клуге.

При към 89% от доказаните заразявания с Омикрон в Европа признаците съответстват с другите разновидности на вируса – кашлица, възпалено гърло, тресчица. Омикрон се популяризира най-вече от младежи във възрастовия диапазон 20-30 години.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР