Световната здравна организация обяви в петък, че досега не е

...
Световната здравна организация обяви в петък, че досега не е
Коментари Харесай

СЗО: Няма данни за смъртни случаи при Омикрон

Световната здравна организация разгласи в петък, че до момента не е получила информация за смъртни случаи, свързани с новия вариант на ковид - Oмикрон, оповестява БГНЕС.

СЗО уточни, че събира доказателства за будещия паника вид, до момента в който страните по света се борят да спрат разпространяването му.

Но макар възходящия брой страни, които записват инфекции с новия вариант, в здравната организация на Организация на обединените нации към момента не са постъпили данни за смъртни случаи.

"Все още не съм виждал известия за смъртни случаи, свързани с Омикрон ", съобщи представителят на СЗО Кристиан Линдмайер пред кореспонденти в Женева.



"Събираме всички доказателства и в хода на работата ще намерим доста повече данни. “

"Колкото повече страни не престават да тестват хората и да преглеждат съответно разновидността "Омикрон ", толкоз повече случаи ще открием, повече информация и надяваме се, че няма да има, само че е допустимо и за умряли. "



Линдмайер също по този начин прикани да се внимава за разновидността Делта, който съгласно световната база от данни за вируси GISAID е регистриран при 99,8% новите проби на инфектирани с COVID-19, секвенирани през последните 2 месеца.

"Омикрон може да е във напредък и да стигнем до миг, в който той да се трансформира в преобладаващ вид, само че към този миг преобладаващият вид си остава Делта ", акцентира Линдмайер.



"Ограниченията, които бяха въведени в доста страни единствено преди две седмици - още веднъж затваряне на икономическите обекти, блокиране на някои региони, затваряне на коледните пазари в някои елементи на Европа, това беше направено преди появяването на Oмикрон поради увеличението на случаите на Делта. Нека не го изпускаме от взор. "

Говорителят на СЗО прикани хората да употребяват потвърдени ограничения, с цел да се предпазят от Делта и от Омикрон.

От СЗО обявиха, че ще са нужни няколко седмици, с цел да се получи цялостна картина на предаваемостта и тежестта на болестта при варианта Омикрон, както и да се реши по какъв начин имунизациите, тестванията и лекуването се оправят с новия вид.



"Това, което би трябвало да създадем, е да вземем всички наблюдения, оценки и проби и да съберем тази информация, след което да накараме специалистите да я прегледат, деликатно да я преценяват и да излязат с оценка. Това ще отнеме известно време ", разясни Линдмайер.

"Предварителните данни демонстрират, че е налице по-висока предаваемост. Но това в общи линии е всичко, с което разполагаме досега. "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР