Световната здравна организация обяви, че следи нов вариант на коронавируса,

...
Световната здравна организация обяви, че следи нов вариант на коронавируса,
Коментари Харесай

Какво идва след „Делта“: СЗО следи нов вариант на коронавируса

Световната здравна организация разгласи, че следи нов вид на ковид, прочут като „ Мю “ и засечен за първи път в Колумбия през януари.

„ Мю “, който в научните среди е вписан под наименованието B.1.621, е систематизиран като „ вид от интерес “ в седмичния бюлетин на здравния орган, включващ новости към пандемията, съобщи „ Франс прес “.

„ Вариантът „ Мю “ има плеяда от разновидности, които демонстрират евентуални свойства на имунното бягство* “, написа в обявата. На този декор броят на инфектираните в редица страни, в това число и в България, още веднъж пораства поради мощно заразния „ Делта “ вид.

Всички вируси, в това число SARS-CoV-2, който предизвиква COVID-19, мутират с течение на времето и множеството разновидности имат дребен или никакъв резултат върху свойствата на вируса. Някои обаче могат да въздействат на това какъв брой елементарно се популяризира той, както и на тежестта на болестта.

Понастоящем СЗО разпознава общо 4 притеснителни разновидността на новия ковид, измежду които „ Алфа “ - регистриран в над 190 страни, и „ Делта “, който е открит в над 170. С „ Мю “ броят на следените разновидности се усилва до 5. След като е открит в Колумбия, за съществуването му е докладвано и в други южноамерикански страни, както и в Европа. Освен него, научните среди наблюдват и различен вид с капацитет да се развие като по-опасен и пробиващ в това число имунизационната отбрана, наименуван " Ламбда ".

* (Бел. ред.) Имунното бягство е развой, при който имунната система на един субект не е в положение да реагира на зараза, т.е. не може да я разпознава и отстрани.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР