Световната здравна организация алармира за вероятността тази есен в Европа

...
Световната здравна организация алармира за вероятността тази есен в Европа
Коментари Харесай

СЗО: COVID-19 може да вземе в Европа четвърт милион жертви

Световната здравна организация сигнализира за вероятността тази есен в Европа COVID-19 да вземе близо четвърт милион жертви (около 236 хиляди) поради агресивността на Делта разновидността на ковид и непрестанно намаляващия ритъм на имунизационната акция, съобщи БНР.

С 14 % е намалял броят на имунизациите в 53-те страни, които попадат под наблюдението на шефа на СЗО за Европа Ханс Клуге от средата на юли. От 53 страни членки на СЗО в Европа също по този начин 33 са записали над 10% заболеваемост през миналите две седмици.

" В няколко страни стартира да се следи увеличено натоварване на болните и повече смъртни случаи - с 11% повече са били те през предходната седмица по отношение на миналата. С тези темпове прогнозата гласи, че до 1-ви декември в Европа ще има най-малко 236 хиляди умряли с COVID-19, уточни Клуге, представен от Агенция Франс Прес. От СЗО регистрират и непроменящите се статични равнища на имунизация и ниския % ваксинирани в по-бедните страни.

Само шест % от хората в страните с по-ниски и междинни приходи в Европа са изцяло имунизирани, а някои страни са съумели да имунизират единствено един на всеки 10 здравни експерти, сочат данните на организацията. Според шефа на СЗО за Европа Ханс Клуге през предходната седмица е регистрирано нарастване от 11% на смъртните случаи на Стария континент. Той добави, че " застоя във имунизацията " в Европа провокира съществено терзание. Към момента смъртните случаи, дължащи се на COVID-инфекцията на континент са 1,3 милиона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР