Световната вицешампионка в спускането от Мерибел 2023 Нина Ортлиб (Австрия)

...
Световната вицешампионка в спускането от Мерибел 2023 Нина Ортлиб (Австрия)
Коментари Харесай

Пълен триумф за Австрия в супергигантския слалом за жени в Квитфиел

Световната вицешампионка в спускането от Мерибел 2023 Нина Ортлиб (Австрия) завоюва супергигантския слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини в норвежкия зимен център Квитфиел, а още две нейни сънароднички се качиха на подиума. Състезанието се организира, само че при доста тежки метеорологичните условия.

Ортлиб финишира за 1:29.25 минута, откакто беше с второ най-бързо време в последния бранш на пистата. Така тя реализира втора победа в кариерата си.

На 12 стотни от секундата втора се подреди Щефани Фенийр, а трета е Франциска Грич с пасив от 38 стотни. Това е първи подиум за Австрия в тази дисциплинираност при дамите от декември 2005 година.

Американката Микаела Шифрин, която се бори да изравни историческото достижение на шведската легенда Ингемар Стенмарк от 86 победи за Световната купа, приключи седма с закъснение от 98 стотни.

Състезанието, усложнено от непрекъснат снеговалеж, беше прекратено след тежко рухване на новозеландката Алис Робинсън, която се спря в защитните мрежи, само че се отърва без травми.

И трите австрийки стартираха с по-задни номера и се възползваха от по-добра видимост и края на снеговалежа, с цел да слагат най-хубавите времена съвсем една след друга.

Италианката София Годжа, втора в спускането от събота в Квитфиел, е четвърта на 69 стотни, само че подлага на критика много изискванията на осъществяване на надпреварата.

В генералното класиране след 32 от 38 старта Микаела Шифрин, която към този момент си обезпечи пета Световна купа в кариерата, има неизпълним задатък от 1828 точки, пред Лара Гут-Бехрами (Швейцария) с 1007, която през днешния ден приключи на 20-о място. Трета е Петра Влъхова (Словакия) с 975 точки.

В подреждането за дребния бистър глобус отпред е Елена Куртони (Италия) с 332 точки, следвана от Лара Гут-Бехрами с 313 и Корнелия Хютер (Австрия) с 307 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР