Футболистите на Байерн Мюнхен Матайс де Лихт, Джамал Мусиала и

...
Футболистите на Байерн Мюнхен Матайс де Лихт, Джамал Мусиала и
Коментари Харесай

Тухел: Реал има предимство 51 процента

Футболистите на Байерн Мюнхен Матайс де Лихт, Джамал Мусиала и Ерик Дайър упражняваха със съотборниците си и наподобява ще бъдат разполагаем за конфликта против Реал Мадрид от полуфиналите на Шампионската лига. Първият дуел в Германия приключи 2:2.

Старши треньорът на " баварците " Томас Тухел сподели на конференция, че " сега Ерик Дайър и Матайс де Лихт са на линия " да стартират мача.

" Те заслужават да продължат да играят дружно. Матайс получи зелена светлина ", добави той.

Нидерландският бранител Де Лихт пропусна срещата в Мюнхен преди седмица поради проблеми с коляното, а заместникът му Мин-дже Ким бе съществено упрекван и за двете попадения на Реал Мадрид.

Мусиала пропусна загубата с 1:3 от Щутгарт в събота също поради проблем с коляното, само че и той взе участие в днешното занятие, сходно на бранителя Дайър, който получи контузия на главата в дуела с Щутгарт и беше сменен на почивката. Очаква се Лерой Сане още веднъж да играе, макар болките в слабините, както и австриецът Конрад Лаймер, който получи удар в глезена, откакто направи мощен първи мач против Реал Мадрид.

Тухел няма да може да употребява Рафаел Герейро, който нарани крайници си в Щутгарт, а Кингсли Коман също е отвън сметките.

Треньорът акцентира, че те не се приготвят за мача, като мислят за " именития " Реал Мадрид, а се концентрират единствено върху дуела.

" Не приказваме за легендата. Това е един от най-трудните игрища за победа, само че не е невероятно. Изиграхме доста добър първи мач, само че за жалост не спечелихме. Като се има поради, че са вкъщи, може би Реал има преимущество 51 % ", разяснява Тухел.

" Ние също сме огромен клуб в Европа. Ето за какво това ще бъде страховит мач. Ние сме на полуфинал и желаеме да стигнем до финала. Играем на следващия ден, с цел да играем на " Уембли " - нищо друго ", добави той.

Вратарят Мануел Нойер сподели, че е квалифициран при положение, че срещата стигне до дузпи, както през 2012-а, когато Байерн победи Реал Мадрид също на полуфиналите.

Тогава " баварците " стигнаха до финала на своя " Алианц Арена ", само че беше надвит от Челси в едно от най-големите разочаования в клубната история.

" Всеки, който има топката, ще бъде рисков. Същото важи и за нас. Винаги е малко и игра на душeвността. Ще се опитам да печеля този двубой за себе си. Но в последна сметка този, който владее топката, е този, който взема решение къде да отиде тя ", сподели Нойер.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР