Световната туристическата индустрия се готвеше за солиден растеж през 2022

...
Световната туристическата индустрия се готвеше за солиден растеж през 2022
Коментари Харесай

Световният туризъм губи $7 милиарда заради войната в Украйна

Световната туристическата промишленост се готвеше за стабилен напредък през 2022 година, защото пандемията от ковид стартира да отслабва, само че заради военния спор в Украйна възобновяване на туризма в Европа ще се забави, следва от отчет на Euromonitor International.

" След 24 февруари европейските страни насочиха напъните си да оказват помощ на милиони украински бежанци и бяха наложени стопански наказания на Русия, в това число и на авиационната промишленост.

Според изследването разноските в туризма през 2022 година ще набъбнат с 92% по отношение на предходната година, само че заради руско-украинския спор промишлеността ще получи доста по-малко от предстоящото. Според Euromonitor International поради това международната туристическа промишленост ще загуби 6,9 милиарда $ през 2022 година.

Според организацията съветските туристи дават 1% от световните разноски за пътувания. През 2021 година руснаците са похарчили 9,1 милиарда $ в чужбина. " Загубата на богати съветски туристи няма да подкопае възобновяване на промишлеността, само че ще аргументи съществени вреди на доста страни по света: от Европа и Карибите до Турция и Тайланд ", изясняват от от аналитичната организация.

Също по този начин се отбелязва, че туристите, които употребяват полети на дълги дистанции, да вземем за пример от Северна Америка, отсрочват пътуванията си до Европа заради спора в Украйна, защото не са сигурни в сигурността и отвореността на страните от континента за пътешестване и бизнес.

Докладът също по този начин акцентира, че освен войната в Украйна забавя възобновяване на промишлеността, защото пандемията на ковид към момента не е отстъпила изцяло: в Азиатско-Тихоокеанския район, Близкия изток и Африка тя продължава да оказва въздействие върху политиката на туризма.

" Тъй като към 63% от международното население не е имунизирано, а стадният имунитет към момента е надалеч, азиатските страни ще бъдат последните, които ще възобновят изцяло интернационалния туризъм ", изясняват от компанията.

Както оповестява Euromonitor International, страни като Китай не престават да съблюдават строга политика за недопускане на разпространяване на COVID-19. Това включва и Тайланд и неговите ограничавания за влизане заради пандемията: кралството ще продължи да изпитва дефицит на туристи, основно китайски, най-малко до началото на 2023 година.

Освен това неналичието на ваксини е сериозна спънка за възобновяването на туризма, основно в Азиатско-тихоокеанския район, където 14,1% от страните имат ниски приходи и не могат да обезпечат на цялото население ваксина против ковид.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР