Световната шампионка по вдигане на тежести Боянка Костова е в

...
Световната шампионка по вдигане на тежести Боянка Костова е в
Коментари Харесай

Наша световна шампионка по щанги е в Сливенския затвор заради разпространение на наркотици

Световната шампионка по повдигане на тежести Боянка Костова е в Сливенския затвор поради разпространяване на опиати, разкри “Мач Телеграф ”, представен от gong.bg. Носителката на златен орден от Хюстън 2015 от 2012 година се състезава за Азербайджан.

Боянка стана европейска шампионка в Москва 2021, само че няколко месеца по-късно купата й бе отнета поради позитивна допинг проба и тя бе осъдена за 8 години, тъй като това е второ сходно нарушение за нея. 

След това стартират и проблемите за Боянка, които в последна сметка я вкарват зад решетките. Тя попада в неприятна среда и макар опитите на треньора й в Асеновград Лъчезар Кишкилов да я защищити, Костова се забърква с разпространяване на опиати. 

“След като й лишиха купата, тя изпадна в меланхолия. Тя няма друга специалност и нямаше какво да работи. Забърка се с несъответствуващите хора и попадна в неприятна среда. Много пъти я предупреждавах да се откаже от това, само че беше късно. Казвах й, че има и различен метод да изкарва пари. Не се получи. Хванаха я да продава дрога пред блока. Идваше ми да отида да измета от земята всичките тези, които сякаш й се пишеха другари, а я забъркаха в това ”, описа Кишкилов. 

Той показа и за тежките моменти, които е претърпяла Боянка зад решетките. 

“Осем месеца беше в следствения арест в Пловдив. Три дами бяха в една килия. Много тежко й беше. Едната беше килърка, другата измамничка… Не знам по какъв начин устоя, беше паднала духом, само че се оправи. Сега от два месеца е в Сливенския затвор. Психолози работят с нея. Прокуратурата искаше 3 години затвор, само че аз направих й невъзможното, с цел да не стане това. Гарантирах, че ще я взема при мен в клуба да работи като треньор, че ще се запише да учи в НСА, че въобще ще се социализира и ще тръгне по верния път. Така че присъдата й е по-малка и ще излезе от пандиза другия месец ”, разкри Кишкилов, който е някогашен асистент на Пламен Аспарухов в националния тим и който е основал цяла плеяда от огромни първенци в щангите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР