Световната шампионка Микаела Шифрин спечели последния слалом за сезона на

...
Световната шампионка Микаела Шифрин спечели последния слалом за сезона на
Коментари Харесай

Рекордна 16-та победа за Шифрин в последния слалом за сезона

Световната шампионка Микаела Шифрин завоюва последния слалом за сезона на финалите на Световната купа по ски-алпийски дисциплини, провеждащи се в Солдеу, Андора. 24-годишната американка даде второ време в първия манш с 53.42 секунди, само че бе най-бърза във втория с 54.73 секунди. По този метод общото ѝ време бе 1:48.15 минути. За американката това е 59-а победа в кариерата за Световната купа и 40-а в слалома.

Швейцарката Уенди Холденер, която бе първа след първия манш финишира на второ място с закъснение от 0.07 секунди по отношение на Шифрин. Швейцарката, която има три триумфа за Световната купа, досега е записала 22 подиума в слалом, само че още веднъж не съумя да стигне до успеха. Трета на почетната стълбичка с време 1:49.35 остана Петра Влъхова от Словакия.

С успеха си Микаела Шифрин към този момент има рекордните 16 за сезона за Световната купа преди последния старт на следващия ден. 40-та ѝ победа в слалома изравни върха на шведската легенда Ингемар Стенмарк.

Шифрин този сезон завоюва Големия бистър глобус за трета поредна година, взе дребните международни купи в слалома и супергигантския слалом и е покрай спечелването на трофея в гигантския слалом преди финалното съревнование за сезона в неделя. Тя води може да стане първата скиорка с четири глобуса в границите на един сезон.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР