Световната шампионка Лара Гут-Бехрами спечели първата си олимпийска титла, след

...
Световната шампионка Лара Гут-Бехрами спечели първата си олимпийска титла, след
Коментари Харесай

Световната шампионка спечели Супер-Г в Пекин

Световната шампионка Лара Гут-Бехрами завоюва първата си олимпийска купа, откакто ликува в супергигантския слалом на алпийските ски от игрите в Пекин.

За швейцарката това е втори орден от китайската столица след бронза в гигантския слалом преди дни.

Среброто сграбчи австрийката Мириам Пухнер с пасив от с 0.22 сек, а бронзът остана за друга представителка на Швейцария - Мишел Гизин, с закъснение от 0.30 сек от шампионката.

Олимпийската шампионка от Пьонгчанг 2018 Естер Ледецка остана пета. Тя преследваше второ злато в Пекин, по-късно в паралелния великански слалом в сноуборда. Но този път тя не съумя да повтори геройството си от игрите преди 4 година

Тогава тя бе огромната изненада на олимпиадата, откакто започва с 26 номер и ски, взети на заем от Микаела Шифрин (САЩ) стигна до непредвиденото злато, побеждавайки шампионката от Сочи 2014 Ана Вайт (Австрия) със единствено 0.01 секунди.

Фаворитките за купата Федерика Бриньоне и Елена Куртони от Италия позволиха неточности и приключиха надлежно на седмо и девето място.

В неделя програмата от алпийските ски продължава с мъжкия великански слалом, в който ще започват двама българи – Алберт Попов и Камен Златков. Първият манш е от 4:15 ч, а вторият в 7,45 часа наше време.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР