Световната икономика отбелязва безпрецедентен спад от 4.4 процента, обяви управляващият

...
Световната икономика отбелязва безпрецедентен спад от 4.4 процента, обяви управляващият
Коментари Харесай

МВФ предупреди за повсеместен спад в стандарта на живот

Световната стопанска система отбелязва невиждан спад от 4.4 %, разгласи ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева пред български медии. Частично възобновяване се чака следващата година, само че не задоволително, с цел да ни върне на предкризисните равнища. Очаква ни утежняване на стандарта на живот в почти всички страни, безапелационна е Георгиева, представена от Българска национална телевизия.

" Препоръката ни е да се поддържат компаниите и семействата, с цел да избегнем пагубно стесняване на стопанската система. Ние също би трябвало да пазим квитанциите, да сме доста виновни за това по какъв начин се употребяват парите на данъкоплатците. Днес е по-опасно да създадем по-малко, в сравнение с да създадем малко повече от нужното. Правителството би трябвало да стартират да оглеждат кого поддържат, дали не са компании със структурни проблеми и да ги държим на изкуствено дишане вечно ", изясни Георгиева.

По думите й България все още се оправя с рецесията по-добре от доста други страни – както във връзка с инфектираните, по този начин и във връзка с икономическите ограничения.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР