Световната и европейската футболна федерация изпратиха официално общо становище до

...
Световната и европейската футболна федерация изпратиха официално общо становище до
Коментари Харесай

ФИФА и УЕФА с позиция за битката за БФС

Световната и европейската футболна федерация изпратиха публично общо мнение до Българския футболен съюз по отношение на настоящите събития в българския футбол.

Ето и цялостния текст на позицията:

“ФИФА и УЕФА са извънредно разтревожени от обстановката в Българския футболен съюз след срещата на група клубове на 18 март 2022 година, проведена макар решението на Изпълнителния комитет на БФС да отсрочи авансово плануваното за същата дата Общо заседание, поради предстоящото решение на Софийски градски съд по настояването за осъществяване на Извънреден конгрес на този ден.

Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз, управляван от господин Борислав Михайлов, бе определен с четиригодишен мандат на Извънредното Общо заседание на 12 октомври 2021 година, свикано с решение на Софийски градски съд, и извършено в наличието на представители на ФИФА и УЕФА. Напълно наясно сме, че решенията на този конгрес понастоящем са обект на правосъдни процеси. ФИФА и УЕФА също по този начин са осведомени, че тези правосъдни каузи са единствената причина Търговският указател и регистърът на Юридическите лица с нестопанска цел да не вписват настоящия лист с членове на Изпълнителния комитет на БФС, определени на 12 октомври 2021 година, както и мандата им.

Моля да имате поради, че имаме намерение да отправим въпроси към Министерството на младежта и спорта на България и Ви копираме в кореспонденцията. Междувременно ще бъдем признателни да ни информирате за всяко развиване в обстановката.

С почитание,
Кени Жан-Мари

Главен шеф „ Членуващи асоциации “, ФИФА
Зоран Лакович
Директор „ Национални асоциации “, УЕФА “

В писмото си до министъра на младежта и спорта, в което БФС е заимствуван, ФИФА и УЕФА прибавят:

„ Силно сме разтревожени от евентуалния резултат на събитията от предходната седмица върху бъдещето на българския футбол, включително – присъединяване на български клубни и национални тимове в интернационалните надпревари.

(…)

Предвид хипотетичното Ви наличие като наблюдаващ на срещата, извършена на 18 март, бихме желали да изясните позицията на българските държавни управляващи по основания проблем във допустимо най-кратки периоди. Надяваме се, че казусът ще бъде решен в цялостно сходство с Устава на БФС и поради отговорностите на БФС като член на ФИФА и УЕФА. “
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР