Световната футболна централа (ФИФА) прекрати шестмесечната си намеса в управлението

...
Световната футболна централа (ФИФА) прекрати шестмесечната си намеса в управлението
Коментари Харесай

ФИФА оттегли контрола си над африканския футбол

Световната футболна централа (ФИФА) приключи шестмесечната си интервенция в ръководството на африканския футбол, откакто задачата за ускорение на промяната на футбола на континента е " сполучливо приключена ".

ФИФА удостовери също, че ролята на генералния секретар Фатма Самура като " общоприет пратеник за Африка " е завършила на 1 февруари.

ФИФА дейно пое ръководството на африканския футбол след корупционните кавги в Африканската футболна конфедерация (КАФ) през предходната година, в това число обвиняванията за финансови злоупотреби против президента Ахмад, които той отхвърли.

Soccer-FIFA ends intervention in African football https://t.co/rfgKbX0Aw0
— Devdiscourse (@dev_discourse) 2 февруари 2020 година ФИФА удостовери, че Ахмад, някогашен министър на кабинета в родината си Мадагаскар, е разследван от комисията по нравственос, макар че той не е осъден. Ахмад също по този начин беше арестуван за малко и разпитан от френските управляващи през юни като част от следствието за корупция.

Редица оферти бяха показани на съвещанието на Изпълнителния комитет на КАФ в Рабат в неделя след края на задачата, оповестиха още от ФИФА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР