Световната футболна организация – ФИФА, официално изхвърли Русия от евентуално

...
Световната футболна организация – ФИФА, официално изхвърли Русия от евентуално
Коментари Харесай

Официално: Изритаха Русия от Световното в Катар!

Световната футболна организация – ФИФА, публично изхвърли Русия от вероятно присъединяване на страната на идния Мондиал 2022 в Катар. Това се случи часове, откакто МОК спря присъединяване на съветските спортисти от присъединяване във всички спортове след размирните събития, които се случват в Украйна.

Това значи, че мачът срещи Полша, който се явяваше първи плейоф за Катар 2022 няма да се играе, откакто и футболисти и треньори на поляците бойкотираха срещата поради дейностите на Русия в Украйна и по този начин Левандовски и компания не престават служебно към идващия кръг, в който при триумф могат да си обезпечат " билети " за континенталната конкуренция.

Русия няма да взе участие и в Европейското състезание по футбол за дами в Англия това лято, а решението няма краен период и то ще бъде преразгледано в даден миг в бъдеще време.Спартак Москва също ще пострада от това решение, защото ще бъде дисквалифициран от Лига Европа, където трябваше да се изправи в 1/8-финал против Република България Лайпциг. Въпреки изхвърлянето на страната от интернационалния футбол сезонът в съветското състезание към този момент ще продължи.

УЕФА пък към този момент отстрани контракта си с съветската енергийна компания Газпром за съдействие, откакто страните си партнираха от 2012-а година, а европейският футбол получаваше по 40 милиона евро на сезон. ФИФА към този момент разказа като „ безспорен смут “ протичащото се на територията на Украйна

“След първичните решения, подхванати от Съвета на ФИФА и Изпълнителния комитет на УЕФА, които предвиждаха предприемането на спомагателни ограничения, ФИФА и УЕФА през днешния ден дружно взеха решение, че всички съветски тимове, без значение дали са национални или клубни, ще бъдат изключени от присъединяване в надпреварите на ФИФА и УЕФА до последващо разпореждане. Тези решения бяха подхванати през днешния ден от Съвета на ФИФА и Изпълнителния комитет на УЕФА, които са най-висшестоящите органи за взимане на решения на двете институции във връзка с сходни незабавни въпроси. Тук футболът е напълно единен и е в цялостна взаимност с всички наранени хора в Украйна. Президентите на ФИФА И УЕФА се надяват, че обстановката в Украйна ще се усъвършенства доста и бързо, с цел да може футболът още веднъж да бъде образец за обединяване и мир измежду хората”, написа в изказването на двете футболни централи.
ТЕМА преди 24 минути 1117 преди 56 минути 369 преди 59 минути 1565
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР