Световната федерация по футбол (ФИФА) върви срещу десетилетна традиция и

...
Световната федерация по футбол (ФИФА) върви срещу десетилетна традиция и
Коментари Харесай

ФИФА срещу традицията: ще разреши ли мачове от определени първенства да се играят в други страни?

Световната федерация по футбол (ФИФА) върви против десетилетна традиция и евентуално ще позволи мачове от избрани шампионати да се играят на територията на други страни. Очакванията са на сегашния Конгрес на Световната федерация в Банкок разпоредбите, които до момента блокираха сходни дейности, да бъдат преразгледани, оповестява Асошиейтед прес, като се базира на собствен меродавен източник. 

На запалените почитатели надали ще им се пътува хиляди километри, с цел да следят от близко обичаните си тимове, само че компании от страни като Съединени американски щати и Саудитска Арабия са подготвени да платят солидна сума пари в опит да организират дербита на свои терени.

Промяната евентуално би се харесала и на възходящия брой задгранични притежатели на европейски клубове, в това число вълната от американски вложители в британската Висша лига, в италианската Серия А и френската Лига 1, както и подкрепяни от държавни фондове тимове като притежавания от принцовете на Абу Даби " Манчестър Сити ", следения от Катар " Пари Сен Жермен " и " Нюкасъл ", който пък е благосъстоятелност на кралското семейство на Саудитска Арабия.

В момента ФИФА основава работна група от 10-15 индивида, които да преразгледат въпросните правила и в границите на няколко месеца да излязат с оферти за основаването на така наречен мачове отвън територията. Една от задачите на водача на организацията Джани Инфантино е да направи играта атрактивна и за хора, които не са изключително заинтригувани от футбола, както и да предложи най-хубавите играчи на платежоспособни пазари, които другояче няма по какъв начин да се допрян онлайн до звездите.

По-ранни опити за сходни дейности, в това число изиграването на публични испански мачове в Съединени американски щати с присъединяване на " Барселона ", бяха блокирани. На първо място промоутърите прекалиха с броя на срещите, които желаеха да се провеждат, а клубовете и самите футболисти също не показват необикновен възторг. Затова ФИФА подреди на работна група да откри заслужено решение на този проблем, което да се хареса на всички страни. 

Според източника на Асошиейтед прес значително представители от Съвета на ФИФА са изначално срещу концепцията мачове да се играят в непознати страни. Смята се, че основният основател на това придвижване е именно Инфантино, прецизира Българска телеграфна агенция.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР