Лидерът на българската мафия в Испания е арестуван. TardeAR“ излъчи

...
Лидерът на българската мафия в Испания е арестуван. TardeAR“ излъчи
Коментари Харесай

Арестуваха легендарния мафиотски бос Иво Ел Булгаро, изнудвал шеф на Севиля

Лидерът на българската мафия в Испания е задържан. „ TardeAR “ излъчи от ареста на Иво „ Ел Булгаро “, упрекнат в изнудване на шеф на ФК Севиля с искане за 500 000 евро, заяви телевизия " Телесинко ". 

Полицията пристигнала в Мадрид призори, с цел да търси Иво „ Ел Булгаро “ при претършуване на една от къщите. След известно време той бил задържан по обвиняване в изнудване на управител на ФК Севиля, като изискал дълг от половин милион евро, който клубът е направил, като не е посетил турне в Мексико. Изнудвачите твърдяли, че приказват от името на мексикански картел, прочут с насилието си. 

Още през 2019 година имало данни за изнудването и следствието е ориентирано към Иво, който не е единственият задържан, а има още четирима. Сред тях и юрист. Не се знае дали има още български жители. 

Кой е Иво " Българинът "? 

„ Иво е темперамент. Познавам го от петнадесет, двайсет години. Срещна ме в ресторант, сподели да отида самичък, той стартира да приказва и по-късно се появи един мъж, който беше два метра и ми сподели, че ми разрешава да си потегли ", сподели журналистът и криминолог Франсиско Хавиер Барозу за " TardeAR ". 

Иво " Ел Булгаро " е един от най-опасните нарушители в Испания. Лидерът на повече от 100 души, които са известни с побоищата си. От „ ТардеАР ” проучват и престъпното му минало. 

Мафиотът е водач в бандата „ Трошачи на кости “. Българинът от турски генезис от години живее в Испания, като беше обект на следствие за укриване на 1 милион евро налози.

Името на Иво Българина нашумя през 2016 година, когато се твърдеше, че желал да провежда обира на тотомилионерката Гошка. 

Лидерът на „ El Rompehuesos “ ( " Трошачите на кости " ) почнал бизнеса като бияч в нощен клуб, а през 2018 година даже имал бар в Монклоа.

Побои, наркотрафик, противозаконен надзор на частна защита била разнородната активност на незаконната група. 

През 2018 година вестник " Ел Мундо " му посвещава специфичен и любопитен материал. Оказва се, че Иво си е купил медал и вече  маркиз и е получил Имперския медал на Карл V, връченпрез ноември 2015 година от Испанското хералдическо сдружение на тържествена гала в самия палат Алказар де Сеговия. Церемонията включва въпрос-парола - " Защо дойдохте, сър? " към всеки награден човек, който дава отговор „ За да желая влизането ми в ордена... “.Тази страна на Иво беше разкрита по време на следствието за подкупи на членове на мадридската общинска полиция в подмяна на отбягване на инспекции и санкции в неговия нощен клуб The Host. Заговорът, разследван от съда на Пласа де Кастилия и Генералната комисия на правосъдната полиция, води в полицията непредвидения двойник на Бейхан Мемзи Рафи, с евдоним Иво Ел Булгаро, упрекнат в други случаи в потребление на мафиотски тактики за надзор.

Според отдела за профилирани и насилствени закононарушения на Националната полиция Иво Ел Булгаро има двойници, с цел да избегне арест в квартал Монклоа, където той има нощния клуб, ситуиран на улица Фераз. Той обаче надхитря полицията, като моли комиситя да му отнеме ордена, с цел да не го заловен. Двама членове на общинската полиция се радват на пътувания до Тайланд и Съединените щати, платени от El Búlgaro, който видял в тях ангелите пазители. Връзката на Иво с благородството и с асоциацията, която дава медали, е маркиз Диего де Гийамон, който трябвало да подсигурява на бандата  неналичието на инспекции в бара The Host. Същият този маркиз, на собствен ред член на Имперския медал на Карл V, спонсорира Иво, тъй че той да бъде разгласен за рицар на ордена в Алказар де Сеговия и да реализира почит за бизнеса си. Бейхан Мемзи Рафи, откакто е разследван в интервенция Eden, става предприемач и по-късно поема контрола над няколко игрални заведения, в това число The Host. Разследванията демонстрират, че е било нормална процедура Иво да заплаща на маркиз Диего де Гийамон, тъй че неговата полицейска асоциация да дава медали на комисари, свързани сътрудници или шефовете му, а по-късно да има опрощение да отиде и да ги помоли за услуги, които биха били от изгода за Иво.Императорският медал на Карл V от своя страна е по-скоро частна асоциация, в сравнение с формален рицарски медал. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР