Световната банка понижи прогнозата си за растеж на развиващите се

...
Световната банка понижи прогнозата си за растеж на развиващите се
Коментари Харесай

Световната банка понижи прогнозата си за растежа на развиващите се страни в Източна Азия и Тихоокеанския регион

Световната банка намали прогнозата си за напредък на разрастващите се страни в Източна Азия и Тихоокеанския район, аргументирайки решението си с по-слабото икономическо показване на Китай и спада на световното търсене на фона на към момента високи лихвени проценти и понижена търговия, съобщи Ройтерс.

Световната банка съобщи, че в този момент чака разрастващите се стопански системи в Източна Азия и Тихоокеанския район да набъбнат с 5% през 2023 година. Това е малко закъснение спрямо планувания през април напредък от 5,1%. За 2024 година основаната във Вашингтон институция в този момент чака 4,5% напредък за района, което е спад от прогнозата й от 4,8% през април

В октомврийския си отчет Световната банка остави прогнозата си за икономическия напредък на Китай за 2023 година непроменена на 5,1%, само че понижи прогнозата си за 2024 година до 4,4% спрямо 4,8% преди този момент. Организацията цитира „ по-дългосрочни структурни фактори “, нарасналите равнища на дълга във втората по величина стопанска система в света и слабостта в бранша на парцелите като аргументи за понижаването на прогнозата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР