Световната банка обяви, че ще отдели около 200 милиарда долара

...
Световната банка обяви, че ще отдели около 200 милиарда долара
Коментари Харесай

ООН призова за решителни действия в борбата с климатичните промени

Световната банка разгласи, че ще отдели към 200 милиарда $ в интервала 2021-2025 година за  подкрепяне на разрастващите се страни в битката с измененията в климата, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. Това е два пъти по-голяма сума спрямо предходния петгодишен интервал. 

Съобщението беше направено след началото през вчерашния ден на 24-ата конференция на Организация на обединените нации за климата, която се провежда в Катовице, Полша.  

Развитите страни се ангажират да усилят до 100 милиарда $ занапред до 2020-а година държавното и частното финансиране на политиката за климата.

Държавите от Юга обаче желаят по-ясни задължения на страните от Севера. 

" Трябва да се борим с аргументите за световното стопляне, само че и да се пригодим към последствията, които нормално са най-драматични за най-бедните в света ", съобщи основният изпълнителен шеф на Световната банка Кристалина Георгиева. 

Организация на обединените нации прикани за доста по-решителни дейности за битка с климатичните промени, съобщи Франс прес. 

Апелът бе насочен на първия ден от Конференцията на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за измененията в климата, която се организира в Катовице и ще продължи до 14 декември. 

По време на конференцията представителят на австрийската делегация Хелмут Хоецки съобщи, че Европейски Съюз се афишира за бързото приемане на проект за използване на Парижкото съглашение за климата от 2015 година. 

В същото време той означи, че проектът " би трябвало да регистрира другите благоприятни условия на страните ". Хоецки означи също по този начин, че триумфът на използването на Парижкото съглашение зависи от политическата воля на страните. 

Делегации от към 200 страни ще се опитат да договорят в полския град детайлите към практическото използване на Парижкото съглашение за климата от 2015 година. 

Нашата страна е показана на форума от президента Румен Радев, който на следващия ден ще показа българската позиция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР