Светослав Каменов, подсъдим за убийството на военнослужещата Десислава Стоянова в

...
Светослав Каменов, подсъдим за убийството на военнослужещата Десислава Стоянова в
Коментари Харесай

Зловещи детайли за убийството на рейнджърката разкри баджанак на килъра Светослав

Светослав Каменов, обвиняем за убийството на военнослужещата Десислава Стоянова в Сопот, признал първо на своя зет за осъщественото закононарушение.

След близо седмица търсене, Каменов се обадил на Ивайло Димитров, който е брачен партньор на сестрата на някогашната жена на обвинения. Той е проверяващ служител на реда в Криминална полиция – Мездра, оповестява Trafficnews.

„ На Никулден пристигна майката на Светослав. Каза, че не го е чувала от седмица и помоли да го пуснем за търсене. Отзовах се на молбата. С мен се свързаха и сътрудниците в Карлово, също издирваха Каменов. На 7 май получих позвъняване от Надежда, някогашната жена на Светльо.

Каза ми, че същият желае да се чуем. След като му се обадих, той сподели, че е направил пакост и незабавно би трябвало да се забележим. Беше в село Зверино.

Аз отидох с шефа ми. Там Каменов ми описа, че е счупил врата на Десислава, а по-късно поставил тялото в раклата на дивана. За да не бъде открита е заковал капака с пирони. Заяви, че ще спомага и тръгнахме към Карлово. Там на беседите също призна виновност. Сподели, че с Десислава били близки, помагал й да учи за изпити.

Причината да й счупи врата не сподели, единствено загатна, че се ядосал. Призна, че е изгорил документите й в печката”, описа пред съда служителят на реда.

Три от най-близките дами на Каменов също дадоха своите сведения пред магистратите. Първите показания бяха на сестрата на Светослав – Милена. Тя разказа брат си като спокоен и балансиран човек, само че съобщи, че доста се е трансформирал след трите задачи в размирните територии на изток.

„ Първата му задача бе в Кербала през 2003 година. Пред очите му се разигра нещастието с нашия контингент. Той е видял по какъв начин сътрудниците му са били взривени. Помагал е на ранените, както и извозването на умрелите. Това му се отрази доста зле. Веднага по-късно бе изпратен в границите на две година на още два задачи – в Афганистан и Иран.

След това ходеше на експерт в Сопот. Стана раздразним, стартира и да пие. Хванаха го пийнал зад кормилото след ПТП. Тогава го уволниха. Съсипа се, доста тежко го преживя”, съобщи Милена Каменова.

Светослав е татко на две деца. Бил е женен до 2014 година. За разпит бе призована някогашната му брачна половинка – Надя. След раздялата им те не били близки. Комуникирали само за децата. Разводът пристигнал след уволнението на Каменов, когато той станал нападателен, палил се от дреболии и започвал ежедневни кавги с някогашната си.

„ Кербала му се отрази доста съществено. Беше нервозен и експлозивен. През 2007 се преместихме в Търново, с цел да преподава във Военното учебно заведение. В следствие не устоях и се разделихме. Водех дело против него за неизплащане на прехрана. Той заплати и всичко си бе наред.

Седмица преди да разберем за убийството той ми се обади и сподели, че ще мине да види децата след три дни. До тогава са с Десислава. Познавам я – с нейният някогашен мъж и Светослав бяхме близки фамилни другари. На 7 декември отново се обади, доста обезпокоен и искаше да приказва с Ивайло, моят шурей. След това научих за убийството”, сподели Надя Каменова.

Близо година след развода си, Каменов почнал връзка с жена в София. С Вяра били доста близки, както и до през днешния ден. В правосъдна зала стана ясно, че дамата към момента има връзка с Светослав, посещава го в пандиза и го поддържа. Жената даде цялостни пояснения, свързани с личността на Каменов, техните взаимоотношения, както и за денят след убийството.

„ ОТ 2015 бяхме дружно. Запознахме се в уебсайт. Аз прекарах 6 месеца с него в Сопот. След това отново бяхме в София. Много ме ревнуваше от някогашния ми мъж. Светльо имаше проблем с алкохола, а повода претърпяното на задачите.

Не можеше да спи нощно време, бълнуваше, ръкомахаше и сънуваше кошмари. Избухлив беше, даже на два пъти ми е посягал. Веднъж ме заключи в най-големия мраз на открито.

Инсценира грабеж в дома ни, отмъкна два тв приемника. Беше заплашвал със гибел някогашния ми брачен партньор и подадох тъжба против Каменов. Това ме предизвика да го изгоня. Миналата година на 30 ноември той ме потърси. Имал изненада за мен – беше ми купил нов стол за офиса.

Прекарахме деня дружно. Вечерта пристигна у дома да вечеряме. Откри на огромния ми наследник презервативите и намерения, че са мои.

Развика се, обиди ме, хвърли яденето и потегли. Обади се чак на 7 декември и сподели, че е направил пакост. Обадил се на полицията и всичко е наред. Аз звъннах на сестра му и майка му.

След това научих за убийството”, описа Вера Костова. Поради липса на мемоари и спорни показания, в правосъдна зала бяха прочетени думите й в досъдебното произвеждане. Оказва се, че дамата е претърпяла 6 мозъчни интервенции и доста от нещата „ й се губят”.

Преди година тя е разказала на органите на следствието, че Каменов й е посягал. Дърпал е за косата и ушите след сериозна приложимост на алкохол. Причината била ревнивост. Отново с тези претекстове след време Каменов я стискал за краката и я влачел в дома им. Многократно я е лъгал и крадял от жилището.

Свидетелски показания дадоха и трима някогашни сътрудници на Светослав. Те са служили с него в Карловската бригада, както и на задачите зад граница. Военните единомислещо обявиха, че Каменов е бил безрезервен в работата си.

В Кербала даже се впуснал да избавя ранените и да транспортира починалите българи.



Делото бе отсрочено за следващата година. Причината бе отсъствието на три от движимостите лица, изготвили съдебномедицинската и правосъдно психиатричната експертизи.

Каменов резервира правото си да не дава пояснения. Това ще стане преди края на правосъдното разследване. Единствените му думи през днешния ден бяха, че съжалява за това, което е направил.

Как се стигна до убийството?

Светослав Каменов и Десислава Стоянова се познавали от 2001 година. Те служили в българската войска – във военно отделение в Карлово. Поддържали колегиални връзки.

По-късно Светослав отишъл да работи в различен град като боен инструктор. Няколко години по-късно той напуснал армията и през 2016 година се върнал да живее в Сопот. През 2018 година двамата се свързали в обществените мрежи и възобновили контактите си. Те имали единствено другарски връзки. Светослав помагал на Десислава във връзка със задочното й образование в сержантски лицей.

В средата на ноември 2018 година Десислава разказала на Светослав, че лекият й автомобил, марка „ Фиат Брава “ бил развален. Той предложил да му даде колата, с цел да я прегледа и в случай че има опция да я ремонтира.

Жената му предала автомобила си. След като отстранил повредите, обвиненият тествал автомобила, само че мотора се развалили и колата не можела да се движи на личен ход. Обвиняемият решил, че колата е амортизирана и ремонта ще коства по-скъпо от нея. Затова решил да я съобщи за остаряло желязо в пункт за вторични първични материали и да резервира парите за себе си.

За желанието си не съобщил на собственичката.

На 22 ноември 2018 година той откарал автомобила до пункт за остаряло желязо и за него получил 331 лв.. На 29 ноември 2018 година, той се свързал с Десислава и декларирал, че колата е ремонтирана и ще може да си я вземе.

Тя отишла в едноетажна къща в землището на Сопот. Там обвиненият й съобщил, че зародила щета в колата, която не можел да в профил, заради което я предал в пункт за вторични първични материали.

Двамата се скарали по този мотив, като по време на абсурда Светослав нанесъл удар в региона на лицето на дамата., почнал да я души с ръце и я притиснал в региона на гръдния панер. Жената изпаднала в безпомощно положение.

За да прикрие следите, той сложил тялото й в раклата на ъгловия диван в стаята, където се намирали двамата, затворил седалката и завил с отвертка болтовете към нея, с цел да попречва свободното отваряне.

Според съдебномедицинската експертиза там е настъпила биологичната гибел на дамата в резултат на задушаването й с ръце от обвинения и неналичието на О2 в раклата. След това той напуснал къщата, като е бил арестуван от органите на Министерство на вътрешните работи на 8 декември 2018 година

При осъществения оглед на местопрестъпление е показал на полицейските чиновници мястото, където бил сложил тялото на Десислава.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР