Светослав Глосов и Дончо Атанасов бяха обвинени, че с неизпълнението

...
Светослав Глосов и Дончо Атанасов бяха обвинени, че с неизпълнението
Коментари Харесай

Провал на прокуратурата по делото за катастрофата край Своге

Светослав Глосов и Дончо Атанасов бяха упрекнати, че с неизпълнението на своите отговорности са целели полза за изпълнителите на ремонта на пътя - " Трейс ". Според прокуратурата двамата ръководители на пътната организация не са подхванали дейности, с цел да усвоят гаранцията по ремонта, както и да се приведе качеството на настилката в положение по този начин, че да е безвредна. Делото против тях влезе в съда при започване на октомври 2020 година Месец по-късно обаче то бе върнато за доразследване на прокуратурата, откакто съдът установи, че по време на следствието са позволени основни нарушавания на процесуалните правила. Те са довели до ограничение на правата на обвинените. Обвинителният акт е неразбираем и съдържа доста несъгласия. Така двамата нямат опция да схванат в какво са упрекнати и да си обезпечат съответна отбрана, при съдът.

Вместо да внесе поправен обвинителен акт обаче прокуратурата е решила да приключи делото. Направила го е на 9 юли т.г., твърди Mediapool.

По случая с злополуката има и още едно дело. По него обвинени са водачът, изпълнителен шеф в " Трейс ", шеф на асфалтова база, механически началник, строителен инженер и началник на дирекция в Агенция " Пътна инфраструктура ". През месец май т.г. Софийският апелативен съд върна на прокуратурата и това дело с претекста, че по него са ясни единствено обвиняванията на водача.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР