Данните са част от доклад на Института за пазарна икономика,

...
Данните са част от доклад на Института за пазарна икономика,
Коментари Харесай

Влияе ли хомофобията върху икономиката у нас

Данните са част от отчет на Института за пазарна стопанска система, показан по време на второто издание на проведения от Фондация GLAS бизнес конгрес във връзка „ София Прайд ”.

 

„ Аз се гордея, че България е една от първите страни в Източна Европа, които обръщат внимание на този пропуск в стопанската система ”, сподели Василев. Според него дискриминирането към хомосексуалните хора има огромно въздействие върху бизнеса и кадровия недостиг. „ Когато един човек тук не може да подписа брак с който обича или среща смешки и мнения на работното си място, той избира да се развие на друго място, в чужбина ”, сподели още той.

 

По думите на Василев съгласно разбор на Института по пазарна стопанска система на 100-те най-големи компании в България единствено 9 от тях имат политики за приобщаване на ЛГБТИ+ хората.

„ Това е проблем, който би трябвало да се преглежда освен на равнище бизнес, само че и от държавните политики ”, добави той. Според него дискриминирането има отрицателен резултат и върху туризма и демографията на България.

 

„ Много муден е процеса на смяната на манталитета. Последните години ставаме очевидци на политизиране на тематиката и втълпяване на ненавист, хомофобия и разделяне ”, сподели съоснователят на фондацията и добави, че това „ цели да ни отдели от европейските полезности и демокрацията под някаква форма ”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР