Светофар падна върху автомобил и микробус в Пловдив. Едната кола

...
Светофар падна върху автомобил и микробус в Пловдив. Едната кола
Коментари Харесай

Светофар падна върху автомобил в Пловдив

Светофар падна върху автомобил и микробус в Пловдив. Едната кола е била на работа „ Охрана на правосъдната власт " и в нея е имало трима арестанти с още трима чиновници. В другия автомобил е пътувал единствено един човек. Няма потърпевши хора, нанесени са само материални вреди.

Инцидентът се е случил по обед, на кръстовище на бул. „ Македония ". Районът всекидневно е доста многолюден, защото отсам минават както транспортни средства, по този начин и пешеходци.

Светофарната уредба е била остаряла и след рухването й е открито, че е била изгнила. Тя не е устояла на мощния вятър, който в Пловдив през днешния ден доближава до 55 км в час.

От общината признаха, че в града има проблем със светофарите, тъй като те са остарели, а подмяната им е извънредно скъпа. Още от понеделник стартира цялостна инспекция на цялата техническа инфраструктура, която включва светофарните уредби, пътните знаци и указателните табели.

На едно от кръстовищата в регион „ Южен " Христо Димитров стопира с колата си на алено.

" Просто си чаках на светофара за ляв завой, когато светофарната уредба падна върху предната кола и след това удари и моята ", споделя пострадалият.
Микробусът пред Христо е на дирекция „ Охрана на правосъдната власт ". В него пътували трима чиновници с трима арестанти.

" Няма никой потърпевш нито чиновници, нито арестувани лица...Само са се уплашили. Ние си ги докарахме на правосъдни съвещания, да не проваляме правосъдните съвещания с различен автомобил ", споделя старши комисар Димитър Грамадников, от РД „ Охрана " - Пловдив.
Комбинация от вятър със мощни пориви и разяждане на металния дирек е довела до случая, обясниха от общината.

" Въпросната светофарна уредба, както немалка част от останалите детайли от техническата инфраструктура, са на повече от 20 година Те са обгрижвани от общината - боядисвани са и на външен тип наподобяват здрави ", изяснява Георги Стоилов, шеф на общинско дружество " Организация и надзор на превоза ".
Кметът на Пловдив също посетил мястото минути след случилото се.

" Поднасям своите извинения, никой не го желае, това е противен случай ", споделя Здравко Димитров, кмет на Пловдив.
А потърпевшите към този момент обмислят да потърсят обезщетение.

" Щетите са доста. Тепърва в понеделник ще вършим огледи на счупени стъкла, таванът е сплескан целия ", изяснява старши комисар Димитър Грамадников.

" Имам единствено Гражданска отговорност и считам да си диря правата, тъй като тази Гражданска отговорност няма да покрие безусловно нищо ", споделя Христо Димитров.

" След като е потърпевш от светофарната уредба, която е благосъстоятелност на общината, има право да предяви своя иск ", добавя Здравко Димитров кмет на Пловдив.
Падналата светлинната сигнализация ще бъде възобновена откакто общината купи нова светофарна уредба, тъй като не разполага с аварийна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР