Светлана Каменова осигури перфектния ден за българския бокс на Европейското

...
Светлана Каменова осигури перфектния ден за българския бокс на Европейското
Коментари Харесай

Светлана Каменова отказа съперничка за място на полуфиналите

Светлана Каменова обезпечи съвършения ден за българския бокс на Европейското състезание за дами в Будва, Черна гора. Носителката на купите „ Странджа “ и „ Балкан “ тази година се класира за полуфиналите в категория до 57 кг, като по този метод донесе трети орден за страната ни от шампионата. Преди това, победи реализираха Севда Асенова (48 кг) и Венелина Поптолева (52 кг).

Светлана не остави късмет на Мелиса Мортенсен (Дания) и си подсигурява най-малко бронзово отличие. Националката ни победи след нокаут във втория рунд, като разликата в класите бе осезаема. За място на край на 21 октомври българката ще се изправи против Олга Пападату (Гърция).

Така Каменова завоюва трети орден в кариерата си от огромно състезание. Светлана е първата българка с отличие от международен шампионат – бронз от 2012-а, като има и сребърен орден от Европейското състезание през 2014 година.

В сряда ни чакат още два дуела с българско присъединяване на четвъртфинали. Златислава Чуканова (50 кг) ще боксира с Кейтлин Фрайърс (Ирландия), а Станимира Петрова (54 кг) ще срещне Йелена Зекич (Сърбия).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР