Борещият се за своето оцеляване в Бундеслигата тим на Майнц

...
Борещият се за своето оцеляване в Бундеслигата тим на Майнц
Коментари Харесай

Майнц отнесе Борусия за едно полувреме и излезе от зоната на изпадащите

Борещият се за своето оцеляване в Бундеслигата отбор на Майнц взе доста значими три точки след домакинска победа с 3:0 над Борусия Дортмунд.

Явно към момента под въздействието на класирането за финала в Шампионската лига гостите от Дортмунд подцениха съществено съперника си и още доникъде на първото полувреме инкасираха и трите попадения във вратата си.

Леандро Барейро откри резултата в 12-ата минута, а южнокореецът Дже-Сун Лий повиши на 2:0 в 19-ата минута. Отново той вкара за 3:0 в 23-тата минута, като това се оказа и крайният резултат в срещата.

През втората част и двата тима не сътвориха безусловно нищо забавно в офанзива, като единственият по-запомнящ се миг бе анулираният гол на нападателя на Борусия Юсуфа Мукоко.

С успеха си Майнц събра 32 точки и излезе на 15-о място в класирането, на две пред Унион Берлин, който се оказа в зоната на изпадащите кръг преди края.

Борусия Дортмунд пък сигурно ще приключи сезона на пета позиция. " Жълто-черните " имат 60 точки, като изостават с четири от намиращия се пред тях Република България Лайпциг и са на 14 пред шестия Айнтрахт Франкфурт.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР