Светият архиерейски синод на Македонската православна църква - Охридска архиепископия

...
Светият архиерейски синод на Македонската православна църква - Охридска архиепископия
Коментари Харесай

Църквата на Македония благодари на Светия синод

Светият архиерейски синод на Македонската православна черква - Охридска архиепископия (МПЦ-ОА), изрази признателност към българския патриарх Неофит и членовете на Светия архиерейски синод на Българската православна черква (БПЦ), които през днешния ден взеха решение за писмото от Македонската православна черква, заяви Македонската осведомителна организация. Премиерът на Македония Зоран Заев приветства решението на Светия синод в София с ангажимента, че страната му е световна страна.

Взетото решение на Светия архиериейски синод на БПЦ дава вяра за дефинитивно решение на статута на законната автокефалност на МПЦ в фамилията на поместните православни църкви. Очакваме и в бъдеще Българската православна черква да бъде непрекъснат помощник на МПЦ-ОА в реализирането на нужната богоугодна цел, се споделя в известието.

В него се показва, че двете църкви имат голям брой общи християнски полезности през вековното битие.

Тъй като съм набожен православен, аз съм благополучен, само че ще повторя, че Македония е световна страна. Ние не желаеме да се месим в работите на църквата, само че тази стъпка е извънредно положителна и бих желал да я поздравявам. Ние несъмнено реализираме прогрес във връзка с признаването на нашата Македонска православна черква, съобщи македонският министър председател.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР