Светът винаги угася огъня и всяко поколение трябва наново да

...
Светът винаги угася огъня и всяко поколение трябва наново да
Коментари Харесай

Бестселърът Жените от шато Лафайет излиза на български

" Светът постоянно угася огъня и всяко потомство би трябвало отначало да изведе светлината от мрака " – тези думи на именития маркиз Дьо Лафайет са самобитно резюме на историята в " Жените от шато " Лафайет ”. Завладяващ и въодушевяващ, героичен и надълбоко човечен, романът на американската писателка Стефани Дрей излиза на 4 декември с логото на " Кръг ".

Българският превод е на Мариана Христова, а експресивната корица е нарисувана от Таня Минчева ( Kontur Creative ). На Междунарoдния панаир на книгата сред 5 и 10 декември в НДК издателството ще предлага премиерното четиво с 20% отстъпка на своя 401-ви щанд.  Както подсказва заглавието, въпреки и популярен, маркиз Дьо Лафайет – воин от Американската и Великата френска гражданска война и един от бащите на западната народна власт, е вторичен персонаж в този трогателен исторически разказ.

В центъра на сюжета са родният му палат във Франция, който е знак на свободата и смелостта, и три забележителни дами, борещи се да запазят наследството му и най-съкровените идеали на човечеството. Адриен дьо Лафайет е брачната половинка на маркиза, направила невъобразими саможертви, с цел да го поддържа в съдбовната му идея. Беатрис Чанлър е нюйоркската световна дама и човеколюбец, която по време на Първата международна война купува порутеното шато и го преобразява в леговище за хиляди заболели и осиротели деца.

А Марта Симон е учителка и скулпторка, отраснала там и трансформирала се в спасителка на еврейчета в окупираната от нацистите страна през Втората международна.  Умело преплитайки тези три изключителни истории, Стефани Дрей построява разтърсваща сага за женската мощ и храброст, за любовта и дълга, за справедливостта и свободата във всичките ù форми. Насред ужаса на войната, отчаянието и гибелта всяка от героините следва праволинейно нишката на живота и е подготвена да почине, борейки се за това, в което има вяра. Плод на задълбочено изследване, " Жените от шато " Лафайет ” обгръща над 100 и петдесет години и три от най-мрачните интервали в човешката история, с цел да ни изпрати скъпото обръщение, че положителното въпреки всичко съществува и би трябвало да го пазим.

И че всеки от нас е " единствено един камък, само че обединени от обща цел, се трансформираме в цитадела, която не може да бъде разрушена ”.  Запитана в изявление за Writer’s Digest какво се надява читателите да извлекат от романа, авторката дава отговор по този начин: " Много ми се желае да се вдъхновят от дамите в тази история, живели в невиждани времена. Да се убедят, че и елементарните хора са способни на невероятни каузи ”.  Освен " Жените от шато " Лафайет " по време на Международния панаир на книгата всички издания на " Кръг " и " Рижко " ще могат да бъдат закупени с огромни отстъпки на 401-ви щанд в НДК.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР