Светът постепенно започва да излиза от мъглата, в която дълго

...
Светът постепенно започва да излиза от мъглата, в която дълго
Коментари Харесай

Флоренция забранява вечерните разходки на най-популярните места

Светът последователно стартира да излиза от мъглата, в която дълго се въргаляше след ковид. Градовете приветстват туристи, само че една от най-популярните дестинации вкарва ограничавания за надзор на скупчването на хора, за да се предотврати следващ скок на инфектираните, който може да дебне зад ъгъла. Докато туристите се завръщат на вълни към Италия, страната, пострадала най-вече от ковид, отвръща на удара.

В опит да предотвратят скупчванията във Флоренция приеха разпоредба, която не разрешава на хората да се разхождат из най-популярните региони на италианския град в четвъртък, петък и събота вечер до второ разпореждане. Достъпът до шест региона от историческия център на града, в това число Санто Спирито, Санта Кроче, площад " Строци " и площад " Анунциата " – имат стеснен достъп от 21:00 ч. до 6:00 ч. сутринта, в случай че хората не посещават питейните заведения и заведенията за хранене там. Това са места, където хората обичат да се събират вечер на стъпалата на известните църкви и дворци. Всички зони, в които е въведено правилото, нормално притеглят голям брой хора по улиците.
   Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Enrichetta Melli (@enrichettamelli)

А санкциите са изключително солени. Тези, които нарушат правилото, подлежат на санкция от към 500 до 1100 щатски $ (400 и 1000 евро). Забраната ще остане в действие най-малко до момента в който Италия разгласи завършек на пандемията.

Междувременно шефът на изложба " Уфици " е пуснал петиция да се вкара „ налог върху сандвичите “ на уличните търговци, които продават храна на туристи в региона. Въпреки че има санкции за тези, хванати в крачка да употребяват храна на улицата, това не е спомогнало за намаляването на отпадъците към музея.

„ Дори сега пейките и стъпалата на Уфици и Лоджия деи Ланци са цялостни с хора, които ядат и пият “, сподели пред CNN Айк Шмит, шеф на изложба " Уфици ".

" Резултатът е мазно и сос върху стълбите, късчета хартия, останки от храна и петна от безалкохолни питиета на всички места. Камъкът всмуква всичко и се поврежда с времето, с цел да го защитим, би трябвало да го почистваме непрестанно “ – споделя Шмит.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Michele (@rustean)

Предложението провокира несъгласия в града, като някои хора се припознаха в концепцията, а други обявиха, че данъкът би бил гибелен за дребните търговци, които едвам в този момент се възвръщат от замирането на туризма поради пандемията.

Паоло Гори, президент на бранша на бизнеса и услугите в града, назовава настояването „ неуместно “. „ Не е моментът да мислим за нови налози след 18 месеца пандемия. Вместо това градът би трябвало да глобява туристите, които основават неразбория и не съблюдават правила. Трябва да бъдат глобявани хора, които замърсяват града, като хвърлят отпадъците си. Искаме туристи, само че съзнанието им следва да бъде гражданско. Флоренция е завещание на всички, само че туристите би трябвало да я почитат и пазят. “

 
5 места в София, които ни придвижват в Италия
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР