Светът на киното обича етикетите и клишетата, но макар определян

...
Светът на киното обича етикетите и клишетата, но макар определян
Коментари Харесай

Лошото момче на Холивуд: Куентин Тарантино на 60!

Светът на киното обича етикетите и клишетата, само че въпреки определян като „ неприятното момче на Холивуд ”, Куентин Тарантино мъчно би могъл да се впише в тях. Днес той става на 60 години, само че в усмивката му към момента се „ вижда ” това момче, което избира да гледа филми и чете комикси вместо да учи,  и оня юноша, който работи във видеотека до момента в който мечтае за огромното кино.

Известността и славата за Тарантино идват през 1994 година с кино лентата " Криминале ". Той му донесе и първия " Оскар " за най-хубав автентичен сюжет. През 2012 година той завоюва втора статуетка в същата категория за " Джанго без окови ". Последният му филм " Имало едно време в Холивуд " му донесе доходи от над 370 млн. $.

Тарантино нееднократно е казвал, че желае да направи 10 кино лентата, преди да навърши 60 години. До момента той е снимал девет, в случай че двете елементи на екшъна " Убий Бил " се броят за един артикул. „ Смея се от самото начало. Лесно е да ме накараш да се дръзвам “ по този начин в резюме режисьорът и сценарист разказва философията си за живота.

Режисьорите не стават по-добри, когато остаряват, счита той, защото  " губят връзка с действителността с напредването на възрастта и че нормално най-лошите им филми са последните четири в тяхната кариера " и твърди, че е по-добре да спре в точния момент, с цел да не бъде запомнен с неприятен филм.
    View this post on Instagram           
A post shared by Quentin Tarantino (@tarantinoxx)

С наслада тези дни посрещнахме новината и за идния му, евентуално финален кино план, озаглавен The Movie Critic, чието деяние ще се развива в края на 70-те в Лос Анджелис. Предполага, че ще е отдаден на една от най-влиятелните американски журналистки и кинокритички - Полин Кейл.

Ако би трябвало да посочите името на човек, маниакално захласнат от света на киното, чието мнение ви е значимо, евентуално незабавно бихте се сетили Куентин Тарантино. Един от най-обичаните и ценени режисьори събра възхищението, пристрастеността и насладата си и цялото си познание за необятния свят на това изкуство в книга.

Cinema Speculation, преглежда най-вече основни филми от 70-те години,

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР