Светът изгуби една легенда. Вечният плейбой и основател на едноименното

...
Светът изгуби една легенда. Вечният плейбой и основател на едноименното
Коментари Харесай

Светът изгуби Хю Хефнър - бохемът със сатенена пижама

Светът изгуби една легенда. Вечният плейбой и създател на едноименното списание - Хю Хефнър, умря на 91-годишна възраст. До последния му ден, фигурата на магната остава спорна, само че самият той споделя, че е живял цялостен с завършения живот.

 © Българска телеграфна агенция / AP Photo / Laurent Rebours
Сатенена пижама и красиви дами - двете неща, с които непроменяемо е свързван Хю Хефнър. Роден през 1926 г в Чикаго, служи в армията по време на Втората международна война. Животът му се трансформира когато с взети назаем 8 000 $ издава първия брой на списание " Плейбой ".

Годината е 1953-та. На корицата са непубликувани до този миг фотоси на Мерилин Монро. Успехът на списанието е замайващ.

Хю Хефнър: Още в деня, в който държах в ръцете си първия брой, знаех, че ще се задържим в сектора. Започнах работа без безусловно никакви пари. Кой би повярвал, че Плейбой ще е освен феномен през 60-те години, само че и безусловно ще промени света?
Пътят към славата на десетки звезди минава през мъжкото списание. Памела Андерсън е измежду рекордьорките - с 15 корици. Освен фотоси на разголени дами, " Плейбой " разгласява и текстове на писатели като Кърт Вонегът, Рей Бредбъри и Владимир Набоков. Списанието има и няколко емблематични изявленията - с Мартин Лутър Кинг, Джон Ленън и Фидел Кастро.

Има 4 деца, женил се е три пъти - за последно на 86 години, за 60-години по-млада манекенка. Обичан от едни и отричан от други, Хю Хефнър до последно остава правилен на стила си - безгрижник, заобиколен от " зайчета " по време на безкрайните празненства в имението " Плейбой ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР