Светът губи търпение към дестабилизиращите действия на Техеран, алармира британският

...
Светът губи търпение към дестабилизиращите действия на Техеран, алармира британският
Коментари Харесай

Лондон: Светът губи търпение към дестабилизиращите действия на Те...

" Светът губи самообладание към дестабилизиращите дейности на Техеран ", сигнализира английският боен министър Грант Шапс в изявление за в. " Дейли телеграф ", оповестено в събота.

 

" Иран би трябвало да убеди бунтовниците хути, както и други съдружници като ливанската " Хизбула " и други групировки в Ирак и Сирия, да спрат ", акцентира Шапс. " Техеран би трябвало да играе значима роля в деескалацията на напрежението и да разбере, че би трябвало да изясни по-ясно на многочислените си пълномощници в района, че от това няма да излезе нищо положително и всички ще изгубят, в случай че продължат по пътя, по който са поели ", добави той.

 

Министърът на защитата отхвърля да отговори на въпрос ще взе участие ли Обединеното кралство в още един удар по хутите в Йемен, само че натъртва на събитието, че би трябвало да се разбере, че " има един лимит, който беше в действителност преминат ".

 

" Не можете да имате бандити, които в действителност тормозят интернационалното мореплаване и съставляват доста опасности. Смъртта на безусловно почтени хора, които нямат никакво отношение към протичащото се в спора сред Израел и Газа, е единствено въпрос на време ", счита той.

 

Атаките бяха осъществени от въздуха и от морето в отговор на офанзивите на подкрепяната от Иран милиция на хутите против кораби в Червено море. Това е нова районна ескалация на войната сред Израел и Хамас в Газа.

 

Междувременно американският генерал-лейтенант Дъглас Симс, който дава отговор за военните интервенции в Пентагона, чака нови набези от страна на хутите след офанзивите против тях: " Предполагам, че те ще стартират ответни дейности ", изрази мнение той.

 

Симс даде и спомагателна информация за първия удар, осъществен взаимно със Съединени американски щати - съдружниците са атакували общо съвсем 30 военни обекта. Първоначално съдружниците са атакували 16 позиции на хутите. Малко по-късно са били разпознати и атакувани още 12 местоположения. Първоначално американските военни оповестиха за офанзива против 16 военни обекта и над 60 цели в петък вечерта. При офанзивите са употребявани малко над 150 типа муниции.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР