Светът е все по-близо до реализирането на футуристичната представа за

...
Светът е все по-близо до реализирането на футуристичната представа за
Коментари Харесай

Kое такси ще полети първо - германска компания получи лиценз за летящи таксита в Европа

Светът е все по-близо до реализирането на футуристичната визия за летящи таксита, които изхвърчат и кацат отвесно, не подвигат звук, зареждат се с електричество и дават опция за пет пъти по-бързо пътешестване.

В конкуренцията за първото летящо електрическо такси са огромни играчи в авиационната промишленост като Boeing и Airbus, както и редица стартъпи, като немската Volocopter и

Германската компания компания Lilium също разгласи, че е получила утвърждение от регулаторите в Европейски Съюз за проектирането и употребата в Европа на летящи електрически апарати с отвесно политане и кацане.

Превозните средства на немския производител са ориентирани в по-голяма степен към вътрешните междуградски пътувания, в сравнение с към полетите сред разнообразни и страни.

Летящото електрическо такси на Lilium ще може да транспортира до петима души на борда. A с едно зареждане да изминава 300 км. колкото почти е дистанцията от София до Солун. Таксито разрешава пътувания с оптималната скорост до 300 км/ч съгласно информацията от компанията-произоводител.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР